Choose a language
VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Welke winterbanden zijn het best wat betreft veiligheid?

Tips en adviezen auto
4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Alles wat u moet weten over hoe te rijden in de winter

Het rijden in winterse omstandigheden verschilt sterk van het rijden tijdens de rest van het jaar: de temperaturen dalen en u loopt op elk moment het risico om regen, sneeuw, of zwart ijs tegen te komen.

Afhankelijk van uw rijgedrag kan het zijn dat u speciale uitrusting nodig heeft, zoals gecertificeerde winterbanden, zodat u veilig op de weg bent, vooral als u in bergachtige omgevingen woont of daar naartoe reist en u zeker wilt weten dat u niet door het weer wordt verrast.

Wilt u uw banden uitrusten met gecertificeerde winterbanden maar weet u niet zeker wat de juiste bandenspanning is? Of wanneer u naar winterbanden moet wisselen? Of hoeveel winterbanden u moet aanbrengen aan uw voertuig? Lees verder voor onze belangrijkste veiligheidstips voor in de winter en voor andere nuttige informatie zoals regelgevingen over winterbanden in en buiten Nederland.

Andere artikelen die interessant kunnen zijn voor u

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website