Choose a language
winter van tyre

Hoe kies je de beste winterbanden voor bestelwagens?

Tips en adviezen auto

Het kiezen van de juiste winterbanden voor bestelwagens lijkt misschien ingewikkeld. Er zijn echter een paar criteria waarmee u rekening moet houden en we vertellen u in dit artikel welke dat zijn.

Met wat voor soort winter heeft u te maken?

Om te beginnen is het belangrijk om het onderscheid te maken tussen een zachte winter en een winter met strenge of extreme omstandigheden. Waarom? Omdat het type winter dat u meemaakt de keuze bepaalt van de juiste winterbanden voor bestelwagens. Welke banden zorgen voor de meeste veiligheid, mobiliteit met grip en tractie in de winterse omstandigheden waaraan u wordt blootgesteld tijdens het rijden.

1 - Zachte winter

U rijdt in een regio met een zachte winter, waarbij de temperatuur onder de 7°C daalt en er af en toe sneeuw valt. Winterbanden voor bestelwagens die aan deze omstandigheden zijn aangepast, stellen u in staat om zonder problemen te rijden op matig besneeuwde oppervlakken waar zomerbanden minder efficiënt zijn. In deze context zou u zijn blootgesteld aan het risico van slippen en het verlies van de controle over het voertuig.

2 - Winter met zware of extreme omstandigheden

U rijdt in een regio met strenge winters met veel sneeuwval en ijs. De wegen zijn dan moeilijk, glad en stellen uw reizen bloot aan grotere risico's waar banden tegen moeten kunnen.

Kies uw winterbanden voor bestelwagens op basis van het type winter waarmee u te maken krijgt

3PMSF certificering

De afkorting 3PMSF, die u misschien mysterieus in de oren klinkt, is in feite de officiële certificering dat een band objectieve tests heeft doorstaan ​​voor veilig rijden in winterse omstandigheden. 3PMSF staat voor "3 Peak Mountain Snow Flake".

Deze certificering is essentieel voor de keuze van uw winterbanden voor bestelwagens, omdat ze hun prestaties in winter- en sneeuwomstandigheden garanderen. Het wordt gesymboliseerd door dit logo dat u op de zijwand van de band vindt als deze 3PMSF-gecertificeerd is.

Het 3PMSF-label geeft aan dat de band de winterprestatietest succesvol heeft doorstaan

De 3PMSF "3 Peak Mountain Snow Flake"-certificering op de zijwand van een winterband

Onder de 7°C biedt een 3PMSF-gecertificeerde band op elk type ondergrond meer veiligheid en kortere remafstanden dan een zomerband.

Wat is het verschil tussen de 3PMSF-certificering en de M+S-markering?

De 3PMSF-certificering wordt afgegeven door een gecertificeerd laboratorium. Het garandeert de prestaties van de band in winter- en sneeuwomstandigheden, terwijl M+S een markering is die aangeeft dat de band, volgens de Europese regelgeving, een "sneeuw"-band is , d.w.z. een band waarvan de profielgroeven en de structuur een beter gedrag in verse of smeltende sneeuw of modder impliceren dan een klassieke wegband. Maar in tegenstelling tot de 3PMSF-certificering wordt hij niet getest in winterse omstandigheden.

m s 2

M+S "Modder + Sneeuw" markering op de zijwand van een winterband

Welke winterbanden voor uw bestelwagen?

U heeft nu de belangrijke informatie om in gedachten te houden bij het kiezen van uw winterbanden voor bestelwagens. Natuurlijk hebben wij bij Michelin banden die geschikt zijn voor alle bovengenoemde winterse omstandigheden. Ze zijn allemaal 3PMSF-gecertificeerd.

Dit zijn de drie opties voor uw bestelwagen:

MICHELIN Agilis X-Ice North

De MICHELIN Agilis X-Ice North spijkerband, die 3PMSF-gecertificeerd is, is ontworpen voor alle bestelwagens die moeten werken in strenge of extreme winterse omstandigheden, met frequente en zware sneeuwval en ijs.

cla86ndbw0eo201jfv8aq2efa 4w 173 tire michelin agilis x ice north product in context nosignature lan

MICHELIN Agilis Alpin

Deze MICHELIN winterband voor bestelwagens is ontworpen om optimale prestaties te leveren voor lichte bedrijfswagens en bestelwagens in de winter wanneer er veel en zware sneeuwval is. 3PMSF gecertificeerd, biedt uitstekende remprestaties en acceleratie op sneeuw dankzij de "Stabiligrip"-technologie: zelf-blokkerende en geometrisch variabele lamellen helpen om profielblokken en banden te stabiliseren.Ook een groot vierkant contactoppervlak en een specifiek slijtvast mengsel van verschillende rubbercompounds maximaliseert het wegcontact en uitstekende duurzaamheid. De versterkte robuustheid is ook bestand tegen zware belastingen en moeilijke omstandigheden.MICHELIN Agilis CrossClimate

De MICHELIN Agilis CrossClimate is een 4-seizoensband voor bestelwagens die is ontworpen om veiligheid, een lange levensduur, robuustheid en tractie te bieden voor uw gemoedsrust het hele jaar door.

De band biedt optimaal remmen op droog wegdek en uitstekende grip op nat wegdek. 3PMSF gecertificeerd , presteert ook goed in milde winterse omstandigheden met af en toe sneeuwval. De band zorgt voor een goede tractie op moeilijke ondergronden zoals modder, gras, grind of sneeuw. De versterkte robuustheid is ontworpen om slijtage en schokken te weerstaan.

Het voordeel van de MICHELIN Agilis CrossClimate is dat er zowel in de winter als in de zomer geen bandenwissel nodig is, wat tijd en geld bespaart. Mits je natuurlijk niet in barre winterse omstandigheden rijdt, kunt u de band het hele jaar door gebruiken.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website