Choose a language
banner dealer locator
Vind binnen enkele seconden een bandenverkoper bij u in de buurt
Car
  • Car
Car
  • Car
Mijn locatie

Over Michelin Bandenleveranciers in België

Bandenservice & voertuigenservice

In België heeft u volop mogelijkheden om uit te testen wat uw voertuig allemaal kan. Michelin weet dat fantastische auto's, motoren en scooters ook fantastische banden nodig hebben. Daarom kunnen onze erkende bandenspecialisten u de allernieuwste producten leveren. Zij hebben altijd de geschikte band voor u: als u dagelijks in het stadsverkeer rijdt, wanneer u met uw SUV of crossmotor off-road gaat, of indien u wilt uitproberen wat uw sportwagen kan.

Als u twijfelt welk type band het beste past bij uw voertuig, leggen onze erkende bandenspecialisten graag uit wat de verschillen zijn en wat het effect is op de auto en de rijstijl. Voordat u de banden gaat kopen, geven we u alvast een aantal zaken ter overweging. Dat maakt de keuze van de banden gemakkelijker.

Denk aan de weersomstandigheden

Houd bij de aankoop van banden rekening met het weertype. In België kan het warm en droog zijn, maar ook koud en nat. Dan kunnen wegen glad worden. Onthoud dat nat wegdek het minste grip biedt. Op nat wegdek neemt het risico van gripverlies enorm toe.

Neem de ondergrond mee in uw keuze

Het terrein waarop u rijdt, is belangrijk voor de bandenkeuze. Een band voor verharde wegen vereist een andere profieldiepte en stevigheid dan een all-terrain band of off-road band. Een band die past bij de ondergrond vermindert potentieel lawaai, zorgt voor een gelijkmatigere loopvlakslijtage en voorkomt dat u slipt of vast komt te zitten. Vraag een erkende bandenleverancier om meer informatie.

Extra hulp nodig?

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website