Choose a language
VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Wanneer uw winterbanden laten monteren?

Tips en adviezen auto

U kunt beter uw winterbanden laten monteren vóór u vast komt te zitten in de sneeuw.
Onthoud simpelweg deze eenvoudige regel: “Bij temperaturen onder de 7 graden wordt het tijd om uw winterbanden van stal te halen!”

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Wanneer moet ik omschakelen naar winterbanden?

 

Het weer wordt steeds onvoorspelbaarder en het winterweer wisselt sterk van het ene jaar op het andere. Waarom zou u onderweg risico willen lopen doordat u niet de juiste banden voor het weer gebruikt?

Om te voorkomen dat u in gevaarlijke situaties terechtkomt, kunt u deze eenvoudige regel onthouden: “Wanneer het kouder wordt dan 7 graden wordt het tijd om de winterbanden van stal te halen!”

Waarom zou ik mijn banden wisselen tussen oktober en april?

U kunt ook onthouden om naar winterbanden te wisselen wanneer u de klok verzet in oktober. Maar onthoud, zodra temperaturen lager worden dan 7 graden worden uw zomerbanden minder effectief.

Het is belangrijk om voor banden te kiezen die zijn goedgekeurd voor het rijden in de winter, omdat ze met materialen zijn vervaardigd die zijn aangepast voor gebruik in lage temperaturen (het rubber blijft flexibel in plaats van dat het hard wordt). De lamellen van winterbanden garanderen optimale prestaties in winterse omstandigheden. Indien u all season banden heeft met een 3PMSF markering, kunt u deze het hele jaar blijven gebruiken in plaats van ze te verwisselen met winterbanden.

guide replace tire glove

Pourquoi démonter les pneumatiques hiver même en été?

Wanneer moet ik mijn winterbanden laten demonteren?

Experts raden af om sneeuwbanden het hele jaar door te gebruiken, omdat winterbanden op hete wegdekken meestal minder effectief zijn en hun zachtere rubber sneller slijt. Winterbanden die zijn ontworpen voor lage temperaturen dienen door zomerbanden te worden vervangen zodra de temperaturen weer hoger worden dan 7 graden. U kunt over het algemeen wachten tot eind maart of ze vervangen met zomerbanden wanneer u de klok verzet.

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en product in context 2 nosignature landscape

Wat zijn winterbanden precies?

Winterbanden zijn essentieel voor het rijden in koud weer en zijn ontworpen voor optimale grip op koude wegen, of deze nu nat, besneeuwd of beijzeld zijn.

U kunt winterbanden herkennen aan M+S en/of 3PMSF markeringen op de zijwand van de band.

De voordelen van winterbanden

In winterse omstandigheden bieden winterbanden betere grip. Het rubber blijft soepel bij temperaturen onder de 7 graden en hun vorm, de diepte en het ontwerp van hun groeven bieden optimale adhesie. Dit uit zich in betere grip, besturing en motorfunctioneren op natte, besneeuwde en beijzelde wegen.

Auto Hoofdartikel pn002567 max max Tips en advies

De belangrijkste dingen om te weten over rijden in de winter

  • Onthoud de gouden regel: “Bij temperaturen onder de 7 graden wordt het tijd om uw winterbanden van stal te halen!”
  • Het is echter geen goed idee om het hele jaar door te rijden op uw winterbanden.
  • Zodra u uw winterbanden heeft laten monteren dient u de bandenspanning van alle 4 de banden maandelijks te controleren. In kouder weer wordt de bandenspanning vaak lager (onderspanning) en wanneer temperaturen stijgen, stijgt ook de bandenspanning vaak (overspanning).

Deze artikelen zijn mogelijk interessant voor u

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website