Choose a language
Michelin in Belgie

MICHELIN IN BELGIË

In 1913, slechts 22 jaar na de uitvinding van de demonteerbare rubberband door de gebroeders Michelin, werd Michelin Belux opgericht in België. Het hoofdkwartier vestigde zich eerst in Brussel en verhuisde in 2002 naar Zellik (Vlaams-Brabant). Van daar draagt het sindsdien Michelins visie uit van innovatie, mobiliteit en maatschappelijke vooruitgang in België en Luxemburg.

Daarnaast heeft Michelin Belux een logistiek centrum in Gosselies, nabij de luchthaven van Charleroi. Dit logistieke centrum werd in 1996 opgericht en concentreert zich op twee kernactiviteiten. Enerzijds staat de site in voor de distributie van landbouw- en wegenbouwbanden in de Benelux. Anderzijds herbergt de site ook een montagecentrum voor landbouw- en wegenbouwbanden.

Ten slotte is er ook een dienst Permanente Vertegenwoordiging bij de EU, die gevestigd is in Brussel. Deze vestiging beheert de Public Affairs belangen van de Michelin Group.

Belgische vestigingen

michelinzellik

Michelin Belux N.V. (hoofdzetel)

Brusselsesteenweg 494 Bus 1
1731 Zellik (Asse)

Logistiek Centrum voor Wegenbouw- en Landbouwbanden

Zoning Aéropole
Rue Louis Blériot, 24
6041 Gosselies

Permanente Vertegenwoordiging bij de EU 

Kunstlaan 3-4-5
1210 Brussel

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website