Choose a language
Auto Achtergrond what suv tyres Tips en advies

Welke SUV-banden zijn het meest geschikt voor mijn voertuig?

De grote meerderheid van autobanden die in Nederland worden verkocht, zijn geclassificeerd als zomerbanden en zijn voornamelijk ontworpen voor het rijden op verharde wegdekken.

Tips en adviezen auto

In de meeste gevallen werken zomerbanden prima in Nederland met uitzondering van de gevallen waarbij de temperaturen dalen en wegen onderhevig zijn aan sneeuw en ijs. In sommige landen in Europa, die regelmatiger sneeuw en ijs ondervinden dan Nederland is het verplicht om winterbanden tijdens die perioden te gebruiken.

Winterbanden zijn ontworpen om te functioneren bij temperaturen onder 7°C, waar ze goed presteren op een nat en besneeuwd oppervlak. Hun ontwerp en materiaal zijn ontworpen om bij lage temperaturen te presteren. De 3PMSF-markering wordt geleidelijk aan de norm voor de erkenning van een goede winter. MICHELIN adviseert de montage van 4 winterbanden, of uw SUV nu 2- of 4-wielaandrijving heeft, om maximale veiligheid te garanderen.

Naast dat ze gebruikt kunnen worden in verschillende weersomstandigheden, kan het zijn dat SUV-banden ook om moeten kunnen gaan met verschillende wegomstandigheden; verharde wegdekken, off-road, of een combinatie van beide. De meerderheid van nieuwe kleine of middelgrote SUV's en cross-overs zullen worden uitgerust met zomerbanden voor verharde wegdekken. Het is goed mogelijk dat grotere SUV’s en 4x4’s met banden worden uitgerust die ook tot zekere mate off-road- of all season-eigenschappen hebben. Voor meer informatie over 4x4 of off-roadbanden verwijzen wij u naar ‘Hoe worden 4x4/off-road banden gemeten en geclassificeerd?’

Wij raden u aan om uw beoogd voertuiggebruik te bespreken met uw voertuig- of bandendealer. Zij kunnen u dan de beste banden voor uw SUV aanbevelen. Voor meer informatie over het aanbrengen van SUV-banden kunt u een kijkje nemen op michelin.nl. 

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website