Choose a language
VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST
Winterbanden: laat Michelin u helpen bij het vinden van winterbanden voor uw SUV
Tips en adviezen auto

Waarom zou je winterbanden moeten gebruiken met een 4x4?

In de winter zijn wegdekken onderhevig aan wisselende weersomstandigheden, en u kunt op elk moment terechtkomen in omstandigheden met regen, sneeuw, of ijs. Om veilig te kunnen rijden, dienen voertuigen te zijn uitgerust met banden die geschikt zijn voor koude, gladde wegdekken. Dat geldt ook voor SUV’s en 4x4’s. Ondanks dat ze beschikken over all-wheel drive zijn voertuigen zoals deze zwaar, waardoor ze een langere remafstand hebben op natte, besneeuwde, of beijzelde wegen indien ze niet zijn uitgerust met sneeuwbanden. Het gebruiken van winterbanden op SUV’s en 4x4’s geeft uw voertuig meer grip, verbetert de wegligging en verkort de remafstand vergeleken met zomerbanden.

Winterbanden voor 4x4’s zijn ontworpen om u meer grip te geven zodat u de controle behoudt over uw voertuig als de weg glad is. Houd er rekening mee dat u winterbanden zowel op de achter- als voorwielen dient aan te brengen, ook al komen de meeste SUV’s met all-wheel drive.

Heb je winterbanden nodig als je een 4x4 of SUV rijdt?

Of u nu een SUV rijdt met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of all-wheel drive, het wordt hoe dan ook aangeraden om winterbanden te monteren op uw voertuig. Hoewel het hebben van vierwielaandrijving betere wendbaarheid biedt op besneeuwde wegen, valt dit in het niet bij de prestaties die u verkrijgt met 3PMSF winterbanden of 3PMSF 4 season banden in winterse weersomstandigheden, vooral op wegen die zijn bedekt met zwart ijs.

Indien u met zomerbanden rijdt, zult u waarschijnlijk niet veel moeilijkheden tegenkomen wanneer u heuvels oprijdt. Maar wanneer u naar beneden rijdt, heeft u niets aan de voordelen van vierwielaandrijving, wat gevaarlijk kan zijn gezien 4x4-voertuigen zwaarder zijn.

Hoeveel kosten winterbanden voor een 4x4 of SUV?

Het kopen van sneeuwbanden voor uw 4x4 of SUV is een waardevolle investering in uw veiligheid en die van uw voertuig. Door rond te kijken kunt u de winterbanden vinden die het best passen bij uw budget en uw rijgedrag. Het rijden over bergwegen, zandwegen, en grote stedelijke verkeersaders vraagt om banden die daarvoor zijn geschikt.

In gebieden waar er weinig sneeuw valt, geven 4 season banden u de beste grip op natte of gladde wegen. De Latitude Tour HP-band, die in 27 verschillende maten beschikbaar is, levert uitstekende prestaties voor een goede prijs. Het rijden op besneeuwde bergwegen vraagt om winterbanden voor uw SUV of 4x4. De Alpin 6 met Michelin Evergrip technologie biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze band heeft uitstekende resultaten wat betreft remmen en versnellen op besneeuwde wegdekken, vooral op hellingen.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website