Choose a language
tyres for electric cars

Banden voor elektrische auto's: een belangrijk aspect van elektrische mobiliteit 

Tips en adviezen auto

We hebben het allemaal gemerkt: elektrische voertuigen zijn stiller, zwaarder en versnellen opmerkelijk hard. Dus welke banden voor elektrische auto's moeten we gebruiken om het rijcomfort en de actieradius van onze elektrische auto te maximaliseren? De prestaties van banden voor elektrische voertuigen zijn vandaag de dag net zo belangrijk als de actieradius van de batterijen en de dichtheid van het netwerk met oplaadpunten.

Nieuwe sensaties, de beste banden voor elektrische auto's 

The range challenge of electric cars

Acceleratie, remmen, koppel, geluidsniveau... rijden in een elektrische auto is een gloednieuwe ervaring. Bij een eenvoudige proefrit waant u zich op een vliegend tapijt, met alleen het geluid van de wind en de banden van de elektrische auto op de achtergrond. Als voorvechter van duurzame mobiliteit, zowel op de weg als op het circuit, verkent Michelin al geruime tijd de bandentechnologie voor elektrische voertuigen, met name via zijn betrokkenheid bij de Formule E, waarvan Michelin sinds het eerste seizoen in 2014 partner is. Elektrische competitie op hoog niveau is het ontwikkelings- en technologie-overdrachtslaboratorium van Michelin, met name op het gebied van energie-efficiëntie, om de best mogelijke banden voor elektrische auto's te kunnen aanbieden.

De actieradius van elektrische auto's 

De toekomst van elektrische voertuigen hangt deels af van de actieradius ervan, die een belangrijke factor is voor de acceptatie door het publiek. De actieradius kan worden vergroot door te kiezen voor een energiezuinigere rijstijl en waar mogelijk gebruik te maken van regeneratief remmen. Maar dat is niet genoeg. Autofabrikanten investeren dan ook zwaar in onderzoek- en ontwikkelingsprogramma's om steeds efficiëntere en energiezuinigere batterijen te ontwikkelen. Maar het nadeel is dat de batterijen steeds zwaarder worden, wat op zijn beurt leidt tot snellere bandenslijtage. Voor bandenfabrikanten betekent dit een dubbele uitdaging: banden voor elektrische auto's moeten zwaardere belastingen aankunnen en toch een lange levensduur hebben. Michelin nam de uitdaging met succes aan door twee nieuwe banden te ontwikkelen: de MICHELIN e.Primacy en de MICHELIN Pilot Sport EV.

MICHELIN-banden voor elektrische auto's: vergroot de actieradius van uw batterij 

Dankzij zijn elastomeer met hoge elasticiteit levert de MICHELIN e.Primacy-band uitstekende prestaties in de EV-categorie, zowel qua levensduur als qua rolweerstand. De band vergroot de actieradius van een elektrische auto met 7%*(1), wat overeenkomt met 30 km extra op een reis van 400 km. Dat kan heel nuttig zijn aan het eind van een reis, om het dichtstbijzijnde oplaadstation te bereiken. De MICHELIN Pilot Sport EV-band, ontworpen voor sportief rijden, biedt een extreem lage rolweerstand dankzij de GreenPower Compound-technologie, wat resulteert in een toename van de actieradius met 60 km*(2). Voor bestuurders die het potentieel van hun voertuig ten volle willen benutten, maakt deze verbetering van de energie-efficiëntie - dankzij banden voor elektrische auto's - echt een verschil.

Sportief rijden kan ook elektrisch! 

Ze zeggen dat elektriciteit met de snelheid van het licht reist. Eén ding is zeker: de acceleratie van een krachtige elektrische auto, kan echt explosief zijn als deze is uitgerust met de juiste banden voor elektrische auto's. De MICHELIN Pilot Sport EV is een wettelijk toegestane band voor elektrische auto's die is ontworpen om sportief te rijden en is ontwikkeld op basis van Michelins ervaring in de Formule E. De band is geschikt voor de extreme acceleratie en massaverdeling die kenmerkend zijn voor deze voertuigen. De MICHELIN Pilot Sport EV doet dit dankzij zijn ElectricGrip Compound TM-technologie, die gebruik maakt van rubber met een hoge stijfheid. Deze banden zijn geschikt om sportief te rijden, waarbij de banden zwaar worden belast. Ze bieden een optimale grip in zowel droge als natte omstandigheden. Dus, de MICHELIN Pilot Sport EV-band zorgt voor veel rijplezier en garandeert zowel prestaties als veiligheid.

Van wielrennen tot elektrische fietsen

Vandaag de dag is 1 op de 5 verkochte fietsen een elektrische fiets. Michelin komt tegemoet aan de behoeften van fietsliefhebbers met zijn assortiment Ready-banden voor elektrische fietsen. Het MICHELIN PROTEK-model wordt gekenmerkt door zijn robuustheid en grip, voor een veilige rit door de stad, ongeacht de weersomstandigheden. Voor iedereen op een elektrische fiets betekent dit minder lekke banden en betere trapondersteuning.

From cycle racing to e-bikes

Wettelijke vermeldingen

*(1) Grotere actieradius en lagere CO2-uitstoot - De nieuwe MICHELIN e-PRIMACY-band biedt gemiddeld 2kg/t minder rolweerstand dan de concurrentie, wat overeenkomt met een brandstofbesparing tot 0,21L/100km. Dit komt overeen met een vermindering van de CO2-uitstoot met 5 g voor een VW Golf 7 1.5 TSI, en een toename van de actieradius met 7% voor een VW e.Golf. Rolweerstandtests, uitgevoerd op een machine door Applus Idiada op verzoek van Michelin, in juni (nieuwe band) en augustus 2020 (2-mm gepolijst), in de afmeting 205/55 R16 91V.

 

*(2) Grotere actieradius voor krachtige elektrische voertuigen - intern onderzoek naar de rolweerstand, uitgevoerd in oktober 2020, in de afmeting 255/45 R19, waarbij de MICHELIN Pilot Sport EV-band (6,47 kg/t) werd vergeleken met de MICHELIN Pilot Sport 4 SUV-band (8,8 kg/t). Voor een elektrisch voertuig van 2151 kg, met een actieradius van 540 km, resulteert dit verschil van 2,3 kg/t in een toename van de actieradius met meer dan 60 km, wat neerkomt op een verbetering van 10% ten opzichte van de oorspronkelijke actieradius.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website