Choose a language
r1a6 all season tyres

All season banden: zijn ze echt geschikt voor het hele jaar?

Tips en adviezen auto

All season banden, 4 season banden of all weather banden: hoe je ze ook noemt, we hebben het over banden die graag een uitdaging aangaan.

Wat is een all-seasonband precies?

Een all-seasonband is een hybride band die zowel in zomerse als winterse omstandigheden gebruikt kan worden.

All-seasonbanden combineren de technologie van winter- en zomerbanden om u zo het hele jaar door veilig op de weg te houden, op zowel droge als natte ondergronden en zelfs in de sneeuw.

Hoewel het in veel delen van Europa gebruikelijk is, wordt het afgeraden om met zomerbanden tijdens de winter te rijden. All-seasonbanden bieden een veiliger alternatief, en verzekeren betere wegligging en meer grip in zware omstandigheden.

En voor degenen van jullie die gewend zijn aan het twee keer per jaar wisselen van zomer-/winterbanden zal het omschakelen naar all season banden het leven simpeler maken en tijd besparen.

winters

All season banden: zijn ze een geschikt alternatief voor winterbanden?

All-seasonbanden presteren goed in temperaturen tussen de -10 en +30 graden.

tyre temp

Afbeelding bijschrift:
1 - Nordic-banden 
2 - Winterbanden  
3 - All-seasonbanden (van -10°C tot +30°C)
4 - Zomerbanden

Waarom is dat?

Het rubber gebruikt voor all-seasonbanden kan zich zeer snel aanpassen aan de temperatuur van het wegdek en blijft zelfs op zeer koude wegen flexibel. Bovendien beschikt de structuur, net zoals onze winterbanden, over lamellen die zorgen voor goede prestaties op natte en besneeuwde wegen.

Als u in een gebied met milde winters woont en sneeuwval slechts af en toe voorkomt, dan is het soepele, stille weggedrag van all season banden wellicht een goed alternatief voor u. U hoeft geen banden te verwisselen in de loop van het jaar waardoor u zowel op tijd als energie bespaart.

Winterbanden blijven de ultieme banden voor extreme omstandigheden zoals zware sneeuwval of ijs.

3PMSF: een label voor bewezen prestaties in de winter

In Europa betekent een band met een 3PMSF-label (3 Peak Mountain Snow) dat deze de test succesvol heeft doorstaan en voldoet aan de vereiste prestatie-criteria op besneeuwde wegen.

Alle MICHELIN-winterbanden beschikken over het 3PMSF-label. All-seasonbanden hoeven wettelijk gezien geen 3PMSF-label te hebben, maar MICHELIN heeft zichzelf als doel gesteld dat al zijn 4-seasonbanden voor de test slagen.

Aangezien al onze 4-seasonbanden voorzien zijn van het 3PMSF-label, zijn zij in staat het hele jaar goed te presteren, ook op besneeuwde winterwegen.

Het 3PMSF-label geeft aan dat de band de winterprestatietest succesvol heeft doorstaan

De Michelin CrossClimate reeks: waar staat het voor?

Hoewel ze nog steeds de beste keuze zijn voor het rijden in extreem weer, zijn winterbanden minder effectief in de zomer, vooral wanneer het gaat om brandstofverbruik en remafstand op droge of natte wegen.

Dankzij hun gecombineerde zomer-/winteraanpak, onderscheidt de Michelin CrossClimate reeks zich van traditionele all season banden door een uniek ontwerp dat zich aan elk klimaat aanpast. De CrossClimate reeks is geschikt voor elk voertuig, van kleine auto’s en sedans tot 4x4/SUV's en bestelwagens.

Net zoals bij de overige banden uit het assortiment, zorgt MICHELIN dat de prestaties van de CrossClimate-familie tot de laatste kilometer uitstekend zijn. 

Om meer te weten te komen over de CrossClimate reeks van Michelin, bezoekt u de productpagina’s.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website