Choose a language
marked tyre

Door MICHELIN ontwikkelde gemarkeerde banden

Tips en adviezen auto

Michelin is van mening dat een nauwe samenwerking met autofabrikanten essentieel is bij het ontwikkelen van hoogwaardige banden. De technici maken gebruik van hun vakkennis om de beste technologieën en materialen te selecteren die passen bij de individuele eigenschappen van elk automodel. Zo worden topprestaties, rijcomfort en een echt unieke rijbeleving gegarandeerd.

Waarom ontwikkelt Michelin gemarkeerde banden?

Elk automodel heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het gewicht, het vermogen en de motorpositionering hebben allemaal een directe invloed op de bandenkeuze, wat de reden is waarom autofabrikanten om banden vragen die rekening houden met deze aspecten. De technici van Michelin werken nauw samen met hun collega’s bij merken zoals Mercedes-AMG, Porsche, Tesla en BMW om banden te ontwerpen die aan de precieze behoeften van elk merk voldoen. Na een uitgebreid proces van testen en precies afstellen, wordt elke band gemarkeerd als een onderdeel van de desbetreffende autofabrikant en gemonteerd op het automodel waarvoor de band is ontworpen.

marked tyre

De M01-markering van deze band wil zeggen dat de band ontworpen is voor Mercedes-AMG.

Eerste montage bandenmarkeringen, gemarkeerde banden, goedgekeurde banden, type-goedgekeurde banden, gehomologeerde banden ... Wat betekenen deze verschillende termen?

Wat zijn OE ('original equipment', eerste montage) banden?

OE-banden zijn de banden die op een auto worden gemonteerd bij de productie van de auto.

Worden gemarkeerde banden altijd goedgekeurd door individuele autofabrikanten ?

Gemarkeerde banden zijn het resultaat van een specifiek verzoek van individuele autofabrikanten. Ze geven aan dat er zorgvuldige aandacht aan het banden- en modelpakket is besteed om zo het prestatieniveau te leveren dat door de eigenaar wordt verwacht. Met een 'N' gemarkeerde MICHELIN-banden worden bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor Porsche’s, met een 'K' gemarkeerde banden zijn bestemd voor Ferrari’s en met een 'T' gemarkeerde banden voor Tesla’s.

Gemarkeerde banden die voor verschillende automodellen worden ontworpen, zijn het resultaat van onderzoek dat gezamenlijk door technici van MICHELIN en hun collega’s bij de autoproducent wordt uitgevoerd. Met een 'N' gemarkeerde banden zijn goedgekeurd door Porsche. Gemarkeerde banden zijn dus goedgekeurd door de desbetreffende fabrikant

Is er een verschil tussen een band die is goedgekeurd door een autofabrikant en een type-goedgekeurde band?

Alle banden moeten voldoen aan de wetgeving van het land of de regio waar ze worden verkocht. Dit is niet hetzelfde als een band die wordt goedgekeurd door een individuele autofabrikant, wat geen verplicht proces is.

TABEL OE-MARKERINGEN

tableau maj2024 1
tableau maj2024 2

Alles wat u moet weten over gemarkeerde banden …

Gemarkeerde MICHELIN-banden worden specifiek ontwikkeld door technici van Michelin in nauwe samenwerking met de betreffende autofabrikant. Gemarkeerde banden weerspiegelen het DNA van individuele merken en modellen als onderdeel van de prestatievereisten en -opdracht die door elke fabrikant worden gespecificeerd. De montage van banden die door de fabrikanten werden goedgekeurd, garandeert een optimale rijbeleving, van superieur weggedrag en rijcomfort tot minder geluid en nog meer plezier achter het stuur.

Gemarkeerde banden voldoen aan alle vereisten van de autofabrikant. Het is belangrijk om te weten dat alle eerste montagebanden zijn goedgekeurd door de fabrikant die ze monteert. Wanneer deze banden vervangen moeten worden, is het dus belangrijk om aan te geven dezelfde banden te gebruiken als die door de autofabrikant zijn goedgekeurd. 

Autofabrikanten kiezen voor MICHELIN-banden

MICHELIN-banden die records breken 

Omdat ze het enige contactpunt tussen de auto en de weg vormen, spelen banden een cruciale rol bij het ondernemen van recordpogingen.

In september 2019 waren de MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R-banden perfect aanpast aan de specifieke eigenschappen van de Bugatti Chiron, waardoor een nieuw snelheidsrecord van 490,484 km/u kon worden gevestigd.

bugatti

MICHELIN-banden hebben bijgedragen aan tal van recordtijden op het 20.832 km lange Nordschleife-traject van de Nürburgring in Duitsland:
In augustus 2020 zette een Porsche Panamera met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0-banden, die specifiek voor dit model werden ontwikkeld, een rondetijd neer van slechts 7 min 29,81 s!

porsche

In november 2020 zette een Mercedes-AMG GT Black Series (de krachtigste auto van de Duitse fabrikant) met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R MO1A-banden een nieuwe recordtijd neer van 6 min 48,047 s!

mercedes black series

De banden van de toekomst 

Onze samenwerking met General Motors heeft tot de ontwikkeling van Uptis geleid, een innovatieve en duurzame conceptband vervaardigd uit hernieuwbare of biogebaseerde materialen. Deze band kan niet lek raken en vereist geen onderhoud.

microsoftteams image 14

Waar kan ik fabrikant-gemarkeerde banden kopen ?

Banden die door de autofabrikant werden goedgekeurd voor uw model kunnen worden aangeschaft bij bandenspecialisten en op gespecialiseerde websites.

banner dealer locator

Vind binnen enkele seconden een bandenverkoper bij u in de buurt

Zoeken op
Adres, stadof postcode
Car
  • Car
  • Motorbike
Mijn locatie
Zoeken

Heeft u hulp nodig of een vraag over de goedgekeurde banden voor uw model?

Bespreek het met een MICHELIN-expert. Deze experts beschikken over de nodige kennis om u te adviseren over uw behoeften, rijprofiel en de eigenschappen van uw auto. 

Neem contact met ons op

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website