Choose a language
perfect header

De perfecte SUV-band kiezen


Tips en adviezen auto

Ten eerste is het handig om een begrip te krijgen over de verschillende variaties van banden. Voor SUV’s kunnen de opties losjes worden verdeeld over drie hoofdcategorieën, die vervolgens weer in veel, kleinere subgroepen worden verdeeld. Zomer-, winter-, en all season banden zijn de drie opties.

Auto Hoofdartikel summer Tips en advies

Zomerbanden hebben een hardere rubbersamenstelling, met maar een paar groeven in tegengestelde richting. Doordat het profiel niet heel open is kan de band zachter worden bij hogere temperaturen, terwijl de vorm van de groeven op een vergelijkbare manier aquaplaning voorkomt wanneer het rubber in contact komt met grote hoeveelheden oppervlaktewater. Daarnaast bieden de zorgvuldig ontworpen profieldiepte en -afmetingen minder frictie dan andere banden die een sterke nadruk leggen op grip, wat betekent dat zomerbanden veel zuiniger zijn; dit werkt brandstofbesparend. We bezoeken benzinepompen graag zo min mogelijk!

Auto Hoofdartikel winter Tips en advies

Aan de andere kant zijn winterbanden gemaakt met veel kleinere groeven, waardoor verzameld oppervlaktewater (iets wat veel voorkomt tijdens de wintermaanden) goed verspreid wordt. Deze eigenschappen bewijzen ook hun waarde wat betreft grip tijdens ijzige omstandigheden en sneeuwval, omdat de banden de dikke neerslag effectief in elkaar drukken, wat zorgt voor een betere tractie. All season beschikt over de kwaliteiten van beide banden en brengt ze samen tot een enkele allesomvattende samenstelling voor alle weersomstandigheden, het hele jaar door. Neem bijvoorbeeld de MICHELIN CrossClimate SUV band, een klinkend voorbeeld van een band die klaar is voor elke weersomstandigheid.

De all-rounder auto

De hiervoor genoemde kracht van de SUV is zijn enorme veelzijdigheid. Hij biedt ongelimiteerde mogelijkheden. Voor degenen die doordeweeks naar zakelijke bijeenkomsten moeten voordat ze op vrijdagavond de caravan willen trekken, zijn SUV’s zoals de Toyota Land Cruiser zeer stijlvol, scherp, en krachtig. Tijdens de zomermaanden zou een SUV met 4x4-mogelijkheden gebruik kunnen maken van de MICHELIN Latitude Cross band, die over vaardigheden beschikt voor op de verharde weg en off-road, en daarbij een harmonieuze verbinding tussen ondergronden levert.

De MICHELIN Latitude Cross biedt automobilisten ondersteuning, het hele jaar door. Als u echter verwacht regelmatig door ijs en sneeuw te rijden, vooral in uw eigen omgeving tijdens de wintermaanden, dan kan het verstandig zijn om de MICHELIN Latitude Alpin te overwegen, die meer tractie biedt bij deze omstandigheden. Tegelijkertijd biedt de Stabiligrip technologie meer weerstand bij het rijden met hogere snelheden.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website