Choose a language
MICHELIN
Pilot Alpin PA4
 • Winter

  Winter

 • 3PMSF

  3PMSF

 • Modder en Sneeuw

  Modder en Sneeuw

 • Geschikt voor EV

  Geschikt voor EV

61 maten verkrijgbaar

MICHELIN PILOT ALPIN PA4

 • Autobanden

 • Winter

  Winter

 • 3PMSF

  3PMSF

 • Modder en Sneeuw

  Modder en Sneeuw

 • Geschikt voor EV

  Geschikt voor EV

Meer controle, ongeacht de winterse weersomstandigheden

Weggebruik onder winterse omstandigheden

De MICHELIN Pilot Alpin PA4-winterband levert controle en veiligheid ongeacht het weer met stevige grip voor rijprecisie en remprestaties op sneeuw[1].

• MICHELIN high performance winterband
• Sneeuwband met geweldige tractie en remprestaties op sneeuw (3PMSF)[1]
• Grip en rijprecisie in zware winterse omstandigheden
• Ontworpen voor premium high performance autofabrikanten[3]

Veiligheid en controle op sneeuw[1].

De MICHELIN Pilot Alpin PA4-band beschikt over MICHELIN StabiliGrip-technologie en de gepatenteerde Helio Compound 3G, waardoor hij met gemak de uitdagingen van winterse wegen aangaat. Diepe, schuine lamellen snijden door oppervlaktewater en sneeuw en zorgen voor geweldige tractie en remprestaties[1]. Deze winterband is vervaardigd met een innovatieve rubberformule die grip bij lagere temperaturen verzekert, waardoor u in controle blijft wanneer dat het meest nodig is.

pa4 benfit1

Speciaal ontworpen voor de meest veeleisende voertuigen[3].

De MICHELIN Pilot Alpin PA4-winterband is ontworpen voor prestigieuze voertuigen van premium autofabrikanten, zoals de Porsche Panamera, 911, en Boxter, BMW 7-Series en 5-Series, M2 en M3, Audi A4 en A6, Mercedes-Benz AMG E-Class, S-Class en C-Class. Ga de uitdagingen van het rijden in de winter aan met een band die is ontworpen om in de sneeuw te rijden.

Legaal

 

★★★★★
We hebben nog geen mening over deze band...
MICHELIN PILOT ALPIN PA4

61 afmetingen beschikbaar voor MICHELIN Pilot Alpin PA4

Geschikt voor uw voertuig

MICHELIN Pilot Alpin PA4 225/55R17 97H ZP GRNX *

Bandenlabel

Brandstof efficientie

D

wet grip klasse

B

afrolgeluid exterieur

70 dB

Breedte

225

Hoogte

55

Diameter

17

Belastingsindex

97

Snelheidssymbool

H

specifications

3PMSF

Geschikt voor uw voertuig

MICHELIN Pilot Alpin PA4 235/50R17 100V GRNX

Bandenlabel

Brandstof efficientie

C

wet grip klasse

C

afrolgeluid exterieur

70 dB

Breedte

235

Hoogte

50

Diameter

17

Belastingsindex

100

Snelheidssymbool

V

specifications

3PMSF

Geschikt voor uw voertuig

MICHELIN Pilot Alpin PA4 245/40R17 95V GRNX

Bandenlabel

Brandstof efficientie

D

wet grip klasse

C

afrolgeluid exterieur

71 dB

Breedte

245

Hoogte

40

Diameter

17

Belastingsindex

95

Snelheidssymbool

V

specifications

3PMSF

WETTELIJKE VERMELDINGEN

(1) - testwinnaar voor prestaties in sneeuw - Auto Bild SportsCars, november 2017, afmetingen 225/40R18, ex-aequo met Continental Winter Contact TS 850 P , getest op Golf VII GTI Performance. MICHELIN Latitude Alpin LA2 beschikt over de 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) aanduiding, waardoor er een minimumniveau aan veiligheid en mobiele prestaties op sneeuw wordt gegarandeerd.

(2) - aanbevolen door AutoMotorSport - AutoMotorSport, september 2017, testen met afmetingen 225/40 R18 , getest op BMW 430 I Gran coupé.

(3) - ontworpen voor premium autofabrikanten - Goedgekeurd door Porsche Panamera / 911 / Boxster , BMW 7-Series & 5-Series /M2 & M3, Audi A4 & A6, Mercedes AMG E-Class, S- Class & C Class.

Het profiel van de MICHELIN Pilot Alpin 4 kan afwijken van de getoonde afbeelding. Afhankelijk van de afmeting van de band kan het profiel asymmetrisch of richtingsgebonden zijn.

 

Waarom gebruiken jullie asymmetrische en richtingsgebonden profielen?    
Inderdaad worden er twee verschillende profielen gebruikt voor de nieuwe MICHELIN Pilot Alpin 4. MICHELIN heeft gelijktijdig aan deze twee oplossingen gewerkt: de eerste in samenwerking met Porsche, de tweede als om een meer algemeen toepasbaar product te ontwikkelen. Beide oplossingen leverden uitstekende resultaten op. Beide profielen zijn vervaardigd volgens de 'Ridge'n'Flex'-filosofie en bevatten dezelfde elementen, maar in een iets andere combinatie.

 

Traditioneel wordt het asymmetrische profiel beschouwd als een profiel met een beter weggedrag. Hoe goed is het weggedrag van de Pilot Alpin 4 met richtingsgebonden profiel?
Inderdaad wordt het asymmetrische profiel gebruikt als oplossing om het weggedrag te verbeteren, maar er zijn meer manieren om dit te bereiken. Zoals u weet, bestaat een band uit een groot aantal onderdelen. Door deze op verschillende manieren te combineren kan een uitstekend weggedrag worden verkregen, of het profiel nu asymmetrisch of richtingsgebonden is. Een voorbeeld is de nieuwe richtingsgebonden Pilot Alpin 4, door Porsche gehomologeerd voor de modellen 911 en Boxster.

 

Betekent dit dat de Michelin Pilot Alpin 4 met richtingsgebonden profiel uitsluitend bestemd is voor voertuigen van Porsche?    
Nee.    
Dit wordt soms gedacht omdat we zijn begonnen met banden voor Porsche, maar we kunnen ook voor andere voertuigen banden met een richtingsgebonden profiel produceren. Zo kunnen we goed inspelen op de wensen van voertuigfabrikanten.    
Op dit moment bestaan deze afmetingen in twee versies: V en W (met of zonder speciale markering voor Porsche)

 

Afmetingen met richtingsgebonden profiel:

pa4directionnels