Choose a language

14 INCH Michelin BANDEN VOOR UW AUTO

Weet u nog niet welke bandenmaat u heeft ? Om de juiste MICHELIN bandenmaat te kiezen,opent u het instructieboekje van uw voertuig of het portier aan de bestuurderszijde: de bandenmaat van uw auto en informatie over de belasting/snelheidsclassificatie zijn daar te vinden.

Hoe lees ik een bandenmaat af ?

Als u bijvoorbeeld 205/55R17 91V leest, betekent dit :

  • 205: breedte van de band (in millimeters)
  • 55: verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band, in procenten
  • R: constructie type  (R voor radiaal, D voor diagonaal en B voor " bias belted")
  • 17: diameter van het wiel (in inches)
  • 91: belastingsindex (index voor het maximale draagvermogen van de band)
  • V: snelheidssymbool (symbool voor de maximale snelheid van de band)
     

Heeft u de maat van uw autobanden geïdentificeerd ? Klik vervolgens op de juiste maat in de tabel hierboven en ontdek alle beschikbare Michelin-banden die bij uw voertuig passen.

tyre size

U kunt ook via onze bandenselector de band voor uw behoeften identificeren. Maak optimaal gebruik van onze expertise! Het helpt u de beste band voor uw voertuig en uw rijstijl te vinden. Op basis van de door u verstrekte informatie geeft onze selector de door de fabrikant goedgekeurde banden weer die speciaal voor uw voertuig zijn ontworpen, evenals een lijst met maten die compatibel zijn met de originele banden.

Als u wilt, kunt u uw band ook vinden door uw autotype of soort gebruik te selecteren, of door uw automerk te selecteren.

Als u meer informatie nodig heeft over  autobandenmaten, raadpleeg dan onze gids: hoe kiest u de juiste band ? 

Van onze nieuwste innovaties, waaronder de MICHELIN CrossClimate 2 tot het MICHELIN Pilot Sport-gamma: alle beschikbare banden zijn te vinden op onze website.

Bent u in het bezit van een elektrisch voertuig (EV)? Voor u geldt hetzelfde! Alle banden die voor uw voertuig beschikbaar zijn, vindt u in de speciale EV-sectie.

MICHELIN ontwikkelt ook banden voor de Eerste Montage (originele uitrusting), die tijdens de productie op het voertuig worden gemonteerd. Zij benadrukken de speciale aandacht die aan de band is besteed om aangepast te worden aan een model en de prestaties te bieden die de bestuurder verwacht. MICHELIN-banden met de markering "N" zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor Porsche, "K" voor Ferrari en "T" voor Tesla. De gemarkeerde banden, ontworpen voor verschillende automodellen, zijn het resultaat van onderzoek uitgevoerd door Michelin-ingenieurs in samenwerking met hun collega's bij de betrokken autofabrikanten.

Houd er rekening mee dat het kennen van de juiste bandenmaat essentieel is om de veiligheidsrisico's te minimaliseren en de beste rijprestaties te bereiken. Uw bandenkeuze moet ook voldoen aan de wet en de aanbevelingen van de voertuigfabrikant bij het vervangen van uw banden.

Michelin adviseert de montage van 4 identieke banden op alle 4  wielen van uw voertuig (behalve als uw voertuig oorspronkelijk is uitgerust met verschillende afmetingen, voor en achter).

Wees voorzichtig als u alleen op bandenmaat zoekt, omdat de getoonde resultaten om verschillende redenen niet altijd compatibel zijn met uw voertuig. Het is ook noodzakelijk om de belastingsindex en het snelheidssymbool,  de gebruiksspecificaties, enz. te controleren. Vraag een expert om advies !

Hulp nodig of vragen ? We zijn hier om te helpen. Neem contact met ons op. Onze experts staan ​​voor u klaar om u het beste bandenadvies te geven.

Wettelijke vermeldingen

Belastingsindex en snelheidssymbool kunnen afwijken van de aanvankelijk aanbevolen maat op uw voertuig. Als professional kan uw bandenverdeler u helpen om :


1. U te informeren als de belastingsindex en/of het snelheidssymbool van de vervangende banden afwijkt van de originele banden.
2. Te bepalen of de bandenspanning moet worden aangepast voor de voorgestelde alternatieve bandenmaat.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website