BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Basisgegevens banden

Leer de taal van de band in een minuut

Michelin 18 mei 2010

Hoe leest u de merktekens op een band

De meeste mensen kennen de taal van de band niet. Ze zit vol geheimzinnige getallen, letters, symbolen en codes die op de zijkant van elke band staan. Eigenlijk bevatten die veel nuttige en belangrijke informatie over de capaciteiten van elke band. Als u dus het verschil tussen bandbreedte en snelheidssymbool niet kent-of als u dat wel kent en uw kennis wenst uit te breiden, dan krijgt u hier belangrijke informatie om u te helpen bij het kiezen van de juiste band voor u.

Three Peak Mountain Snow Flake:

Three Peak Mountain Snow Flake symbol (3pMSF). Extra merkteken op M+S banden dat aangeeft dat ze geschikt zijn voor in zware sneeuw.

Three Peak Mountain Snow Flake

GREEN X:

Michelin introduceerde het 'GREENX' logo op de nieuwere gamma's om 'groene' energie-efficiënte banden aan te duiden. Ze verbeteren niet alleen het brandstofverbruik maar bieden ook uitzonderlijke slijtageprestaties en grip op nat wegdek.

Green XAls de band gemerkt is met extra Load (XL) of Reinforced (Reinf) heeft hij een hogere belasting dan normaal voor deze afmeting. U moet rekening houden met de bandenmarkeringen bij het vervangen van uw banden.

ZP: Zero Pressure:

ZP kenmerkt MICHELIN run flat tyres die versterkte zijwanden hebben. Met deze Self Supporting Tyres (SST's) kunt u uw reis voortzetten met een lekke band.

ZP: Dit merkteken wijst erop dat u met een lekke band tot 80 kilometer kunt voortrijden bij 80 km/uur.

ZP SR: Zegt dat u 30 kilometer bij 80 km/u kunt voortrijden met een lekke band.

Specifieke bandmarkeringen van de autofabrikanten

Bv. Pilot Primacy MO (Mercedes)
Bv. N gemarkeerde Pilot Sport PS2 (Porsche)
Bv. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Sommige (vooral high performance) Michelin-banden hebben specifieke markeringen die aantonen dat de band ontwikkeld is om optimale prestaties te leveren op modellen van bepaalde autofabrikanten.

Michelin-banden met deze specifieke markeringen zijn anders gemaakt dan de equivalente standaardbanden. Deze banden zijn niet beter of slechter dan de equivalente standaardband, maar ze verschillen in de manier waarop ze zich gedragen op de auto. Deze markeringen zijn te vinden op de zijwand van de band, en ook op nieuwe bandlabels.

Sommige specifieke markeringen van de autofabrikanten (N, C, en K) zijn zeer restrictief door de types voertuigen waarop ze passsen. Deze voertuigen hebben bijzondere kenmerken, en als ze niet worden uitgerust met de passende band, presteren ze niet zoals gewenst.

Sommige banden die ontwikkeld zijn voor bepaalde automakers hebben specifieke markeringen om hen te onderscheiden van de equivalente standaardbanden door hun technische verschillen.
G1 banden bijvoorbeeld, hebben lichte verschillen in hun fysieke afmetingen.

G1 banden zijn niet specifiek voor een bepaalde automaker. Andere markeringen (zoals *, MO) worden door de betrokken automaker vereist om banden te onderscheiden die voor hun voertuigen ontwikkeld zijn. De passende band zal waarborgen dat optimale prestaties worden verkregen.
  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader