Choose a language
220513 header 1920x1080 v5

Michelin Innovatie: de uitdaging van elektromobiliteit aangaan

Heeft u erover nagedacht om een elektrische auto te kopen? Nou, u bent niet de enige! In 2027 zal bijna 40% van de nieuw geregistreerde voertuigen elektrisch zijn, dat is drie keer meer dan in 2022. Het auto-ecosysteem – waar Michelin deel van uitmaakt – beleeft een grootschalige revolutie. Bij Michelin zetten we onze bandenexpertise en innovatieve kracht voor u in, zodat de steden waarin we leven geleidelijk koolstofarmer worden. Bekijk enkele van de vele oplossingen die Michelin te bieden heeft.

Michelin ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve mobiliteitsoplossingen. De producten en diensten van Michelin overtreffen de verwachtingen van klanten en beperken de impact op het milieu. Al in 1899 was Michelin  bezig met de ontwikkeling van banden voor een elektrisch voertuig: de ‘Jamais Contente’, de eerste auto die het snelheidsrecord van 100 km/u verbrak. Sindsdien heeft Michelin, vanaf de eerste radiaalbanden tot aan de MICHELIN EnergyTM Saver, non-stop geïnnoveerd om banden te creëren die minder CO2 uitstoten, minder hulpbronnen verbruiken, langer meegaan en een kleinere ecologische voetafdruk hebben. Tegenwoordig is duurzame ontwikkeling meer dan ooit de drijvende kracht achter de missie van Michelin en zijn product- en dienstenaanbod.

Michelin, pionier en technologisch leider in banden voor elektrische auto's

Elektrische voertuigen zijn zwaar voor de banden. Batterijgewicht, hoog koppel, regeneratief remmen, actieradius, laag geluidsniveau: de noodzaak om rekening te houden met al deze specifieke EV-kenmerken betekent dat consumenten en autofabrikanten hun aandacht steeds meer op de banden richten. Er zijn steeds betere bandenprestaties nodig op het gebied van levensduur, energie-efficiëntie, draagvermogen en comfort, en Michelin streeft naar uitmuntendheid op al deze terreinen.

  • Rolweerstand

Om de actieradius van de batterij te optimaliseren, hebben elektrische voertuigen banden met een lage rolweerstand nodig, een gebied waarop de innovatie en het leiderschap van Michelin worden erkend. Michelin is erin geslaagd de energie-efficiëntie van zijn banden voor personenwagens de afgelopen twintig jaar met 20% te verhogen, zonder concessies te doen aan de veiligheid of de levensduur.(1)

Electric vehicle
electric mobility
  • Levensduur

Elektrische voertuigen staan synoniem voor een hoog koppel, regeneratief remmen en zware batterijen. Deze factoren beïnvloeden onvermijdelijk de levensduur en prestaties van de banden in de loop van de tijd, een ander gebied waarop Michelin altijd een pionier is geweest. “Prestaties van begin tot einde(2) illustreert de toewijding van MICHELIN om banden te produceren die lang meegaan en die tegelijkertijd langdurig uitstekende prestaties leveren om voortijdige vervanging van banden te voorkomen. 

  • Draagvermogen  

Elektrische voertuigen zijn zwaarder door het gewicht van de accu’s. Michelin levert banden die dezelfde afmeting of een grotere diameter hebben maar een hoger draagvermogen bieden. Michelin heeft ook de Selfseal-band gelanceerd, die zichzelf repareert in geval van een lekke band, waardoor het extra gewicht van een reservewiel wordt bespaard.

  • Geluid 

De MICHELIN Acoustic-technologie draagt bij aan het verminderen van het door de banden veroorzaakte geluid binnen in de auto dankzij een ring van polyurethaanschuim in de band - dit is een groot voordeel voor elektrische voertuigen met hun stille motoren.

Michelin - een vertrouwde partner

Naast de daadwerkelijke bandenprestaties streeft Michelin ernaar de impact van zijn producten gedurende hun gehele levenscyclus te beperken. Deze duurzame aanpak maakt de Groep tot de voorkeurspartner van autofabrikanten. Michelin kan bogen op bijna 300 homologaties voor elektrische voertuigen en werkt samen met meer dan 50 automerken wereldwijd.(3) 

Omdat elektrische voertuigen veel meer verbonden zijn, kan Michelin ook leiderschap claimen op het gebied van voorspellende onderhoudsoplossingen met ingebouwde algoritmen. Sterker nog, Michelin was in 2021 de eerste fabrikant die een connected band met een geïntegreerde sensor op de markt bracht.

Banden die het verschil maken voor elektrische auto’s

Dankzij ruim twintig jaar investeren zijn alle MICHELIN banden geschikt voor gebruik op elektrische auto’s. Hier zijn twee voorbeelden van MICHELIN-banden voor uw elektrische voertuig:

MICHELIN e.PRIMACY tyre
MICHELIN e.Primacy

Voor bestuurders van elektrische voertuigen biedt de MICHELIN e.Primacy een 7% groter batterijbereik.(4)

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

De MICHELIN Pilot Sport EV is een ecologisch ontworpen band die een stille en plezierige rit biedt, gecombineerd met langdurige controle voor elektrische sportwagens.

LEGAAL

(1) - Bron: Michelin universeel registratiedocument 2022

(2) - De volgende gamma's zijn ontworpen om een lange levensduur en langdurige prestaties te bieden: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV , MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 en MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Bron: Michelin Automotive Original Equipment Department (2023)

(4) -  In nieuwe staat genereert de MICHELIN e-PRIMACY gemiddeld 2 kg/t minder rolweerstand dan zijn concurrenten, wat neerkomt op een brandstofbesparing tot 0,21 l/100 km voor een VW Golf 7 1.5 TSI, of een extra 7% actieradius voor een VW e.Golf op maat 205/55 R16 91V, waarbij de MICHELIN e.PRIMACY (nieuw: 5,58kg/t) vergeleken wordt met de MICHELIN PRIMACY 4 (nieuw: 7. 74kg/t); BRIDGESTONE TURANZA T005 (nieuw: 7.17kg/t); CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nieuw: 6.39kg/t); CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nieuw: 8. 93kg/t); DUNLOP BLURESPONSE (nieuw: 7,97kg/t); GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nieuw: 7,01kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (nieuw: 6,96kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 (nieuw: 8,79kg/t). 

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website