Choose a language
moto banner betere veiligheid tips en adviezen

Een betere verkeersveiligheid voor iedereen

Michelin wil graag meer doen in een poging om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

moto edito landing page verkeersveiligheid hulp en advies

De uitdaging om onze wegen veilig te maken

Bij verkeersongevallen komen jaarlijks 1,2 miljoen mensen om het leven, terwijl circa 50 miljoen mensen gewond raken. Het verkeer is de belangrijkste oorzaak van sterfte onder jongeren. Overheden, internationale organisaties en bedrijven moeten meer doen om het verkeer voor iedereen veiliger te maken en bewustwordingscampagnes en opleidingsprogramma’s ontwikkelen voor alle weggebruikers.

Bewustwordingscampagnes

Michelin heeft zich gecommitteerd aan het Europees Handvast voor Wegveiligheid en zet zich sinds 2004 in om de wegveiligheid te verbeteren met behulp van bewustwordingscampagnes en trainingsprogramma’s voor alle weggebruikers. Tot op heden heeft Michelin zich op 15 Europese landen gericht, alsmede op Amerika, Afrika en Azië. In 2014 organiseerde Michelin bijvoorbeeld programma’s voor jongeren en mensen in India, de VS en Brazilië die recentelijk hun rijbewijs hadden behaald. In 2015 werd de focus op China gelegd.
 
De Groep is rechtstreeks betrokken bij internationale organisaties en werk nauw met hen samen. 

moto edito gouden regels hulp en advies
De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website