Choose a language
michelin the workshop banner 1920x690 nl nl

De serie The Workshop met WorldSuperCars

Benieuwd welke banden perfect zijn voor uw reis? Michelin's serie The Workshop heeft alle antwoorden! 🔍💡 We duiken niet alleen in de wereld van banden voor elektrische voertuigen, motorfietsen en meer, maar we zijn er ook om u wegwijs te maken in essentiële kennis over banden en hun onderhoud. Leer hoe u effectief de bandenspanning controleert, de kunst van het rouleren van banden onder de knie krijgt voor een optimale levensduur, de bandenspecificaties ontcijfert en nog veel meer! Allemaal met de hulp van Thomas van WorldSupercars

Al uw brandende vragen over banden beantwoord in de video met WorldSuperCars

Onze experts leggen de bandenmarkeringen uit

How to read a tire: our experts explain tire markings | THE WORKSHOP

Weet u niet hoe u uw bandenmaat moet controleren? Vraagt u zich af hoe u de cijfers op de zijwand van uw band leest? In deze video legt Jean-Philippe uit wat de aanduidingen op de zijkant van een band zijn. Maak u geen zorgen, het is niet zo moeilijk als het lijkt!

Waarom zou u gemarkeerde banden kopen?

 

Why should you get marked tires? | THE WORKSHOP

Wat zijn gemarkeerde banden precies? En wat zijn de voordelen als u ze op uw auto laat monteren? Sarah legt uit waar het bij Eerste Montage - of OE - banden om draait: hoe u de bandmarkeringen leest, de technologie achter gemarkeerde banden en hoe eerste montage banden uw rijervaring op en naast het circuit kunnen verbeteren. En hoe u kunt controleren welke Eerste Montage-banden compatibel zijn met uw auto! 

Wat is de beste winterband voor een EV?

 

What's the best winter tire for an EV? | THE WORKSHOP

Vraagt u zich af wat de beste winterband is voor uw EV? MICHELIN heeft verschillende winterbanden voor alle soorten omstandigheden. In deze video legt Sarah uit hoe u een winterband voor EV-auto's kiest op basis van de bandenmaat, de wegomstandigheden en de verschillende reglementeringen.

Cointrole van mountainbikes voor de rit met Pierre-Edouard Ferry

Pre-ride mountain bike checks with Pierre-Edouard Ferry | THE WORKSHOP

Vraagt u zich af hoe u zich moet voorbereiden op een MTB-tocht? Weet u niet zeker hoe u uw mountainbike of banden moet controleren? In deze video legt freerider PEF uit welke controles u moet uitvoeren voordat u op pad gaat voor een mountainbiketocht, waaronder het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting, het controleren van de bandenspanning van uw MTB en een aantal snelle controles van uw fiets en gereedschap dat u nodig kunt hebben.

Hoe bereid u een motorreis voor? 
 

 

How to prepare for your motorcycle road trip | THE WORKSHOP

Vraagt u zich af hoe u het beste uw motorreis kunt plannen? Weet u niet zeker hoe u uw motor moet voorbereiden op de reis? In deze video legt Andy alles uit wat u moet weten om uw motor goed voor te bereiden op een roadtrip: routeplanning, routinecontroles van de motor, de beste MICHELIN-motorbanden voor uw trip.

Hoe kiest u de beste rallyband voor uw behoeften?

 

How to choose the best rally tire for your needs | THE WORKSHOP

Wat zijn de belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de beste rallyband? In deze video legt Ludo uit wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van de juiste rallyband: van rijomstandigheden en het terrein tot het profiel van de proef en de hardheid van het rubber. 

Rallybanden: beheers de bandenspanning met onze experts

 

Rally tires: master tire pressure with our experts | THE WORKSHOP

Wat is de ideale bandenspanning voor rallybanden? Met welke bandenspanning moet u de proef beginnen? Hoe zorgt u voor een goede bandenspanning op klassementsproeven? In deze video laat Ludo u zien hoe u de bandenspanning voor rallybanden onder de knie krijgt, zodat u de perfecte proef kunt rijden! 

Hoe u uw banden moet rouleren: onze experts leggen het u uit

How to rotate your tires: our experts break it down for you | THE WORKSHOP

Weet u niet zeker hoe u uw banden moet rouleren? Vraagt u zich af waarom het belangrijk is en hoe vaak u ze moet rouleren? Het kiezen van het juiste banden roulatie schema hangt af van uw voertuig en het type banden dat u hebt gemonteerd, of ze richtinggebonden of asymmetrisch zijn. In deze video legt Sarah uit hoe u uw banden moet rouleren op basis van elk banden roulatie systeem, of u nu een voorwielaandrijver, vierwielaandrijver of achterwielaandrijver heeft !  

Controleer uw banden in slechts 5 minuten

 

How to check your tires in 5 mins | THE WORKSHOP

Hoe controleert u de bandenspanning en bandenslijtage? Vraagt u zich af of het tijd is om uw banden te vervangen? Weet u niet zeker hoe u een bandenspanningsmeter moet gebruiken? In deze aflevering legt Mattis uit hoe u in slechts 5 minuten uw banden kunt controleren, waarbij alles aan bod komt: van bandenspanning en ongelijkmatige bandenslijtage tot bandschade waar u op moet letten.

Hoe MICHELIN Bib MousseTM te gebruiken?

How to use MICHELIN Bib Mousse™ | THE WORKSHOP

Vraagt u zich af hoe u MICHELIN Bib Mousse™ correct gebruikt? In deze video legt Andy uit wat Bib Mousse™ is, hoe u het aanbrengt op uw enduro-, MX- of rallymotor, waar u op moet letten tijdens het rijden en hoe u het verwijdert. 

Welke MICHELIN Pilot Sport band heb ik nodig?

Which Pilot Sport tire should you get? | THE WORKSHOP

Wat is de ideale MICHELIN Pilot Sport band? Ontdek de verschillen tussen de Pilot Sport 5, Pilot Sport 4S en de speciale circuitbanden Pilot Sport Cup 2 en Pilot Sport Cup R. In deze video leggen we uit hoe u de ideale MICHELIN Pilot Sport band kiest voor uw behoeften en hoe u er het beste uit kunt halen.

Meer informatie over banden

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website