Choose a language

VERTROUW OP MICHELIN VOOR EEN BETER LEVEN IN BEWEGING

U stelt hoge eisen. Wij ook ! Elke dag innoveren we om aan uw verwachtingen te voldoen.

DE MEEST VEELEISENDEN VERTROUWEN ONS

Onze producten en diensten zijn voorzien van revolutionaire technologieën (1). Daarom vragen automobilisten, fabrikanten, de auto-& motorsportwereld en belangrijke opinieleiders onze banden. 

Uncompromising brands as valued partners

Fabrikanten

De meest prestigieuze fabrikanten vertrouwen ons toe om hun voertuigen (auto's, motorfietsen & fietsen) uit te rusten met onze banden.

Designed to win

Auto & Motorsport

Ontworpen om te winnen! Wij zijn de bandenfabrikant met de meeste overwinningen in de belangrijkste FIA ​​(auto) en FIM (motor) wereldkampioenschappen in de afgelopen 50 jaar (2).

A key partner in eSports

eSport

Wij zijn de officiële bandenleverancier van de FIA ​​Gran Turismo Championships en officiële technische bandenpartner.

Consumenten kiezen voor MICHELIN banden

Onze banden krijgen een algemene beoordeling van 4,6 op 5 (4).
(Op basis van 23 237 beoordelingen)

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

WIJ MAKEN DE WEG VRIJ NAAR ELEKTRISCHE MOBILITEIT

We lopen voorop op het gebied van elektrische mobiliteit. Onze ingenieurs werken nauw samen met auto-, scooter- en fietsfabrikanten om banden te ontwerpen die voldoen aan de eisen van eigenaren van elektrische voertuigen. We rusten de helft van de merken die deze voertuigen produceren uit (5) en dat is geen toeval.

Sustainability is in motion for a better life

WIJ NEMEN MAATREGELEN OM DE INVLOED OP HET MILIEU TE VERMINDEREN

We wijzen de weg naar mobiliteit met minder impact op het milieu (6) en we innoveren door te investeren in, rond en voorbij de band.

WIJ ONTWERPEN BANDEN DIE U KUNT VERTROUWEN

Sinds 1889 hebben we geïnnoveerd om een ​​gamma banden aan te bieden dat gebouwd is om lang mee te gaan en een veilige rijervaring te bieden, ongeacht de omstandigheden.

Motion For Life, Michelin - Performance Made to Last 15s - USA

Van de eerste tot de laatste kilometer

Echte verandering is minder vervangen. Leg meer kilometers af met uw banden. Onze inzet is om u van de eerste tot de laatste kilometer een duurzame en veilige rijervaring te bieden, dankzij banden waarop u kunt vertrouwen tot aan de wettelijke slijtagelimiet (7).

Motion For Life, Michelin - Trusted brand Mountain Bike 20s - USA

Wat het gebruik ook is                 

Wij ontwerpen fietsbanden die alle situaties aankunnen: in de stad, op de buitenweg of zelfs in het terrein. Het is dus geen toeval dat professionele freeriders zoals Cameron Zink onze banden vertrouwen voor hun ritten.

Motion for Life, Michelin - Winter 15s

Onder alle omstandigheden     

Laat de winter je niet tegenhouden! Het volledige gamma MICHELIN-winterbanden is 3PMSF(8) gecertificeerd om u veiligheid en mobiliteit te bieden, zelfs in moeilijke winterse omstandigheden.

2022 Champions - Michelin Motorsport

AUTO & MOTORSPORT: EEN VERSNELLER VAN INNOVATIE

Wat het evenement ook is: FIA- en FIM-wereldkampioenschappen, langeafstandsraces zoals de 24 Uur van Le Mans of de MotoGPTM- en MotoETM-kampioenschappen, de meest veeleisende spelers in de auto-& motorsportwereld vertrouwen op ons: organisatoren, auto- & fietsfabrikanten, teams, coureurs en rijders.

WIJ INNOVEREN OP ALLE GEBIEDEN MET BETREKKING TOT MOBILITEIT

We investeren in veel activiteiten, of het nu in, rond of voorbij de band is, om u een beter leven in beweging te geven.

Michelin USA Motion for Life Aircraft

50 jaar ervaring in de productie van vliegtuigbanden

De entiteit Michelin Aircraft werkt samen met de grootste bedrijven en fabrikanten ter wereld (9): 90% van de vliegtuigen van de 20 grote luchtvaartmaatschappijen zijn uitgerust met onze banden (10).

Motion for Life, Michelin - Métro 15s - Master English

70 jaar ervaring in metrobanden

Sinds 1951 hebben we technische oplossingen ontwikkeld die zijn aangepast aan verschillende soorten metro's, op meer dan 60 stedelijke vervoersnetwerken, in meer dan 20 landen over de hele wereld. Elke dag helpen we meer dan 10 miljoen mensen over de hele wereld zich te verplaatsen (11).

Michelin USA Motion for Life (:15)

Sinds 1900 begeleiden wij u op de wegen en op reizen voor onvergetelijke ervaringen

Dankzij onze unieke en serieuze aanpak zijn de MICHELIN-gidsen een ongeëvenaarde referentie geworden, die onvergetelijke ervaringen bieden in meer dan 30.000 etablissementen in meer dan 30 landen op drie continenten.

Good News - Wisamo

Heeft u het goede nieuws gehoord?

Door betrouwbaardere, spannendere en innovatievere producten en oplossingen te ontwerpen, verbeteren we onze mobiliteit, niet alleen via onze banden, maar ook via onze aanbiedingen rond en voorbij de band.

Zo is de WISAMO (Wing Sail Mobility) een opblaasbaar zeil dat de kracht van de wind benut! Schone, gratis en universele energie voor vrachtschepen en zeilboten.

Iedereen beter op weg

Onze "alles duurzaam" aanpak zet ons voortdurend aan tot het vinden van oplossingen die een optimaal evenwicht kunnen bieden tussen persoonlijke ontplooiing, economische ontwikkeling en het behoud van de planeet en haar bewoners.

Offering everyone a better way forward
Vind binnen enkele seconden een MICHELIN bandenverkooppunt bij u in de buurt
Zoeken op
Adres, stadof postcode
Car
  • Car
  • Motorbike
Mijn locatie
Zoeken

Wettelijke vermeldingen

 (1) Michelin besteedt tussen de € 600 en € 700 miljoen per jaar aan programma's voor onderzoek, ontwikkeling en procestechniek. Met 11.627 actieve patenten wereldwijd, waaronder 247 ingediend in 2021 en 6.000 mensen werkzaam in Research & Development, ontwikkelt Michelin technologieën waarmee de groep zijn ambities voor 2030 kan waarmaken. Meer informatie op https://www .michelin.com/innovation /

  

(2) In de afgelopen 50 jaar heeft Michelin meer dan 730 overwinningen behaald in de belangrijkste FIA-wereldkampioenschappen (Formule 1, World Endurance Championship (WEC), Sportscar World Championship, Grand Touring (GT), WRC en Formula E) en meer dan 830 overwinningen in de belangrijkste FIM-wereldkampioenschappen  (MotoGP, Superbike, World Endurance Kampioenschappen (EWC) en Rally-Raid).

 

(3) "[...] Het merk dat het meest is bekroond door Europese auto-experts [...]": interne studie. MICHELIN-banden voor personenauto's bereikten het podium in 28 klassementen en wonnen 16 van de 43 tests; tests uitgevoerd door ACE Lenkrad, ADAC, AMS, AUTO BILD, AUTO BILD allrad, AUTO BILD Klassik, AUTO BILD sportscars, AUTO EXPRESS, Auto Strassenverkehr, AUTO ZEITUNG, EVO, Moottori, PRO MOBIL, Quattroruotte, SPORTAUTO, TEKNIIKAN MAAILMA (TW) , TEKNIKENS VÄRLD, banden REVIEWS, VI BILÄGARE

AUTO BILD / Beste Winterbandenfabrikant van het jaar 2022

Auto Bild, 42/2022, 3 vergelijkende tests gepubliceerd in 2022: 1e plaats voor MICHELIN voor de beste algemene prestaties op natte, droge en besneeuwde wegen voor de bandentypes: MICHELIN Pilot Alpin 5 en MICHELIN Alpin 6
AUTO BILD / Beste All-seasonbandenfabrikant van het jaar 2022

Auto Bild, 42/2022, 3 vergelijkende tests gepubliceerd in 2022: 1e plaats voor MICHELIN voor de beste algemene prestaties op natte, droge en besneeuwde wegen voor de bandentypes: MICHELIN CrossClimate 2, MICHELIN CrossClimate SUV, MICHELIN Agilis CrossClimate

 

(4) "Onze banden krijgen een algemene score van 4,6 op 5": gemiddelde berekend op basis van 23.237 beoordelingen verzameld door Wonderflow tussen 22 augustus 2021 en 22 augustus 2022, voor 37 MICHELIN-producten, via 48 websites in 13 verschillende landen (Australië , Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Rusland, Zuid-Korea, Spanje, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten). Studie uitgevoerd door Michelin in augustus 2022.

 

(5) Bron: Michelin Automotive Original Equipment Department - Interne database-analyse 31-12-2021.

 

(6) Meer informatie op: https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

 

(7) "Laatste kilometer" moet worden begrepen als ""tot aan de wettelijke slijtagelimiet"" (1,6 mm in Europa). Raadpleeg de wettelijke minimale profieldiepte die in uw land van toepassing is. Voor meer informatie: https:/ /www.michelin.fr/auto/accueil-auto/les-performances-qui-durent

De volgende bandengamma's zijn ontworpen om een ​​lange levensduur en langdurige prestaties te bieden: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 en MICHELIN Pilot Alpin 5."

 

(8) 3PMSF: Three Peak Mountain Snow Flake

 

(9) "de grootste bedrijven en fabrikanten ter wereld": Airbus, Boeing, Bombardier, Comac, Dassault, Embraer, Gulfstream, HondaJet, Lockheed Martin, Pilatus, Sukhoï, Textron, enz.


(10) "90% van de vliegtuigen van de 20 grote luchtvaartmaatschappijen zijn uitgerust met onze banden": volgens interne bronnen.

 

(11) "We dragen elke dag bij aan de verplaatsing van meer dan 10 miljoen mensen over de hele wereld": gemiddelde som van het aantal dagelijkse gebruikers van metro's die zijn uitgerust met MICHELIN-banden - interne studie 2018-2019.) "90% van de vliegtuigen van de 20 grote luchtvaartmaatschappijen zijn uitgerust met onze banden": volgens interne bronnen.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website