Choose a language

GRENSVERLEGGENDE  BANDEN VOOR  ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

WIJ LEVEREN BANDEN AAN DE HELFT VAN DE AUTOMERKEN DIE ELEKTRISCHE VOERTUIGEN MAKEN(1) EN DAT IS GEEN TOEVAL

Onze ingenieurs werken nauw samen met toonaangevende fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Porsche, Mercedes-AMG, BMW, Volkswagen, Ford, Lucid, Hyundai, BYD, XPENG... om banden te ontwerpen met de prestaties die voldoen aan de eisen van voertuigbezitters en maken zo elektrische mobiliteit aangenamer.

Motion For Life, Michelin - EV 15s - USA

AL ONZE AUTOBANDEN ZIJN GESCHIKT VOOR ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Vanwege hun batterij zijn elektrische voertuigen zwaarder dan hun thermische tegenhangers, terwijl ze sneller vanuit stilstand optrekken. Voeg daar nog aan toe  het onmiddellijk beschikbare koppel, de stillere motor en de voortdurende zoektocht naar meer autonomie  en het is duidelijk dat elektrische voertuigen bijzonder veeleisend zijn op het gebied van banden.

Michelin and electric vehicles

GEOPTIMALISEERDE BANDPRESTATIES VOOR UW ELEKTRISCHE VOERTUIG

Door uw elektrische voertuig uit te rusten met de juiste banden, zorgt u voor optimale prestaties op het gebied van actieradius, levensduur (kilometrage), stilte in het passagierscompartiment en veiligheid (2) en haalt u het maximale uit uw rijervaring.

EVs need low rolling resistance tyres.

Leg meer kilometers af tussen twee oplaadbeurten

Om de actieradius te maximaliseren, moet uw elektrische auto zijn uitgerust met banden met een lage rolweerstand. Sinds 1992 en de lancering van de MICHELIN EnergyTM-band hebben we de rolweerstand van onze banden voor personenwagens meer dan gehalveerd(3). Nu bieden we banden aan zoals de MICHELIN Pilot Sport EV, die dankzij zijn lage rolweerstand, de actieradius vergroot met 60 km.

The range challenge of electric cars

WEES KLAAR VOOR ELEKTRISCHE MOBILITEIT MET ONZE TIPS EN ADVIEZEN

VAN DE ALLEREERSTE TOT DE NIEUWSTE GENERATIE ELEKTRISCHE VOERTUIGEN

Al meer dan 100 jaar ontwerpen we innovatieve mobiliteitsoplossingen die voldoen aan de verwachtingen van bestuurders, terwijl ze hun impact op het milieu minimaliseren.

In 1899, Michelin developed the tyres for the “La Jamais Contente”

Door de jaren heen de uitdagingen van elektrificatie overwinnen.

In 1899 ontwikkelde Michelin banden voor "La jamais contente", het eerste elektrische voertuig dat sneller reed dan 100 km/u.

Kent u de eerste band voor elektrische bussen?

MICHELIN X Incity EV Z-band: een gamma dat veiligheid, duurzaamheid, respect voor het milieu en een hoger draagvermogen combineert.
Dankzij dit nieuwe gamma stimuleert Michelin de overgang naar schonere en efficiëntere mobiliteit, die meer autonomie biedt. Een belangrijke speler voor een duurzamere stad!

Good News - EBUS

LEES MEER OVER "WAAROM MICHELIN":

map search desktop

Vind binnen enkele seconden een MICHELIN bandenverkooppunt bij u in de buurt

Zoeken op
Adres, stadof postcode
Car
  • Car
  • Motorbike
Mijn locatie
Zoeken

Wettelijke vermeldingen

(1) Bron: Michelin Automotive Original Equipment Department - Interne database-analyse, december 2021.

(2) De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het voertuig, het bandengamma en de bandenmaat, de snelheid en wegomstandigheden.

(3) De rolweerstand van de banden is gehalveerd tussen de MICHELIN Energy-banden (R.R. > 12 kg/t) en de MICHELIN e.PRIMACY- en Pilot Sport EV-banden (R.R. < 5 kg/t). 

(4)  MICHELIN Acoustic-technologie reduceert het waargenomen geluid in het passagierscompartiment met ongeveer 20% (meting van interieurgeluid, uitgevoerd in 2020 op een KIA Cadenza-voertuig uitgerust met bandenmaat 245/45 R19. Geluidsniveau gemeten in de frequentierange " 170-230Hz "). De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het voertuig, het bandengamma en de bandenmaat , de snelheid en wegomstandigheden.

(5) De nieuwe MICHELIN e·PRIMACY-band genereert gemiddeld 2 kg/t minder rolweerstand dan zijn concurrenten, d.w.z. het equivalent van een brandstofbesparing tot 0,21 l/100 km voor een VW Golf 7 1.5 TSI-voertuig, of een winst in bereik tot 7% ​​voor een VW e.Golf-voertuig. "Energieverbruik" betekent  fossiele brandstof voor thermische en hybride voertuigen en elektriciteit voor elektrische voertuigen.

(6) Zeer lage rolweerstand dankzij het nieuwe ""Electric ready"" materiaal op silicabasis, dat de vermogensdissipatie beperkt voor een grotere autonomie dan die van de originele MICHELIN City Grip-band (modellering van de vermogensdissipatie tussen een CITY GRIP SAVER TL 100/80 - 14 M/C 48S en een CITY GRIP. Uitgevoerd in het Michelin Research Centre in Frankrijk, in 07 2018).

Meer informatie op https://www.michelin.be/nl/motorbike/tyres/michelin-city-grip-saver 

(7) Laag brandstofverbruik - De MICHELIN Energy Saver+ band werd in 2013 door AutoBild bekroond als de "Eco-champion". 

(8)  De genoemde extreme omstandigheden hebben betrekking op rijden op een circuit. Te hoge snelheden en ander gevaarlijk gedrag zijn verboden.

(9) Meer informatie op : https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach 

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website