BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Wat zijn vierseizoensbanden?

Vierseizoensbanden kunnen het hele jaar door gebruikt worden, maar dat is niet de enige mogelijkheid.

Wat zijn vierseizoensbanden?

Vierseizoensbanden zijn banden die zowel in de zomer als in de winter gebruikt kunnen worden. In Europa zijn ze over het algemeen meer te vergelijken met winterbanden dan met zomerbanden op het vlak van remmen op droog wegdek, duurzaamheid en brandstofverbruik.

Een zomerband die gecertificeerd is voor de winter

MICHELIN biedt geen vierseizoensbanden aan, maar in de plaats daarvan ontwikkelden zij een ander type band die speciaal is aangepast aan alle soorten weersomstandigheden. Maak kennis met MICHELIN CrossClimate, de eerste zomerband met een goedgekeurde 3PMSF-wintermarkering (wat staat voor 3 Peak Mountain Snow Flake).

MICHELIN CrossClimate banden zijn ontworpen om in warme weersomstandigheden de prestaties van zomerbanden te leveren en in koude omstandigheden de prestaties van winterbanden voor het optrekken en remmen. Het is de beste keuze voor bestuurders die geregeld geconfronteerd worden met plots veranderende weersomstandigheden en occasionele sneeuwval. MICHELIN CrossClimate heeft een “B&C” etikettering op het vlak van brandstofverbruik die vergelijkbaar is met de meeste zomerbanden (die over het algemeen in de B- of C-categorie terechtkomen).

Een laatste reistip

Dankzij deze innovatie hoeft u noch te wisselen tussen winter- en zomerbanden, noch u zorgen te maken over waar u uw andere sets banden kunt opbergen.

Lees meer advies

Mag ik het hele jaar door met winterbanden rijden?
Mag ik het hele jaar door met winterbanden rijden?

Het kan verleidelijk zijn om het hele jaar door met één set winterbanden te rijden, maar is dit wel een goede oplossing?

Lees meer
Het verschil tussen winter- en zomerbanden
Het verschil tussen winter- en zomerbanden

Als u geen specialist bent kan het moeilijk zijn om het verschil tussen winter- en zomerbanden te zien. Ontdek met deze gids welke band het beste overeenstemt met uw behoeften.

Lees meer

Meer advies en video's

TIPS om uw voertuig uit te rusten en te rijden in de winter
Al ons winteradvies
TIPS om uw winterbanden beter te gebruiken
Alles over winterbanden
Mijn Winter met Michelin Breng de winter in alle veiligheid door

VIND DE JUISTE MICHELIN BAND VOOR MIJN AUTO

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader