BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Het verschil tussen winter- en zomerbanden

Als u geen specialist bent kan het moeilijk zijn om het verschil tussen winter- en zomerbanden te begrijpen. Ontdek met deze gids welke band het beste overeenstemt met uw behoeften.

Wat zijn de specifieke eigenschappen van winterbanden?

In vergelijking met zomerbanden hebben winterbanden rubberen verbindingen die zacht blijven bij koude temperaturen. Ook hebben ze een sterk gegroefde profieldiepte die voor een optimale prestatie zorgt in koude omstandigheden (droog of nat wegdek, ijs of sneeuw). Ze zijn herkenbaar aan hun speciale markeringen op de zijkant: een “M+S” symbool of 3PMSF-wintermarkering (Three Peak Mountain Snow Flake).

Puur reglementair gezien zijn banden met “M+S” markeringen op de zijwanden winterbanden. Deze markering is echter niet gekoppeld aan een verplichte prestatietest, waardoor er geen prestatiegarantie geassocieerd wordt met “M+S” gemarkeerde banden.

Integendeel, 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) gemarkeerde banden zijn winterbanden die goedgekeurd werden via een gereguleerde test om het juiste niveau van de prestaties onder winterse omstandigheden te garanderen. Michelin raadt aan 3PMSF gemarkeerde banden te gebruiken tijdens het winterseizoen.

Wat zijn de beste weersomstandigheden om met winterbanden te rijden?

Banden die gecertificeerd zijn voor de winter moeten op uw voertuig geplaatst worden van zodra de temperatuur onder +7°C zakt. Dit is meestal het geval in de periode van midden oktober tot midden april, afhankelijk van het weer.

Wat zijn de beste weersomstandigheden om met zomerbanden te rijden?

Anderzijds garanderen zomerbanden de maximale veiligheidsprestaties boven +7°C. Hun verbindingen en design zorgen voor een goede grip en hantering in warmere weersomstandigheden op zowel droog als nat wegdek. Dit terwijl ze voor een hoger niveau van duurzaamheid, efficiënt brandstofverbruik en comfort zorgen.

Een laatste reistip

Anderzijds garanderen zomerbanden de maximale veiligheidsprestaties boven +7°C. Hun verbindingen Als u voor winterbanden kiest, vergeet dan niet om een set van 4 banden te nemen om zo de stabiliteit van het voertuig te behouden.

Lees meer advies

Mag ik het hele jaar door met winterbanden rijden?
Mag ik het hele jaar door met winterbanden rijden?

Het kan verleidelijk zijn om het hele jaar door met één set winterbanden te rijden, maar is dit wel een goede oplossing?

Lees meer
Wat zijn vierseizoensbanden?
Wat zijn vierseizoensbanden?

Vierseizoensbanden kunnen het hele jaar door gebruikt worden, maar dat is niet de enige mogelijkheid.

Lees meer

Meer advies en video's

TIPS om uw voertuig uit te rusten en te rijden in de winter
Al ons winteradvies
TIPS om uw winterbanden beter te gebruiken
Alles over winterbanden
Mijn Winter met Michelin Breng de winter in alle veiligheid door

VIND DE JUISTE MICHELIN BAND VOOR MIJN AUTO

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader