BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Hoeveel winterbanden heb ik nodig?

Heel wat mensen vragen zich af of ze 2 of 4 winterbanden nodig hebben. Ontdek hieronder waarom het beter is om te kiezen voor 4 winterbanden in tegenstelling tot de vele misvattingen.

Veiligheid eerst

Als u besluit om winterbanden op uw wagen te zetten dan moet u weten dat het sterk aangeraden is om te kiezen voor een set van vier banden. Door het aanbrengen van twee verschillende sets aan de voor- en achterkant van de wagen, verhoogt u immers het risico op het verlies van de stabiliteit en het evenwicht van het voertuig. Het zal ook de slijtage van de banden vergroten. Door het aanbrengen van alle banden investeert u dus uw geld rendabeler op lange termijn.

Wat zijn de risico’s van een montage van twee winterbanden aan de voorzijde?

Als u alleen twee winterbanden aan de voorzijde monteert, betekent dit dat de achterkant van de wagen kwetsbaar is voor ijs en natte omstandigheden. In het algemeen leidt dit tot een slippartij die als onervaren persoon moeilijk onder controle te krijgen is. U kan het risico van het draaiend voertuig verkleinen door te versnellen (achterwiel aangedreven wagens) of te draaien (alleen voor voor- of achterwiel aangedreven wagens).

Wat zijn de risico’s van een montage van twee winterbanden aan de achterzijde?

Als u alleen twee winterbanden aan de achterzijde monteert, dan zal u een onevenwicht tussen uw banden merken. Wellicht zal u de controle over de wagen verliezen waardoor u onvoldoende grip aan de voorkant krijgt – wat betekent dat het voertuig zal blijven bewegen ondanks uw acties.

Een laatste reistip

Gaat u op de weg voor een reis in koude weersomstandigheden, controleer dan de nieuwsberichten over de toestand van de wegen. Dit zal u helpen om beslissingen te maken en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Lees meer advies

Wat is de bandenspanning van winterbanden?
Wat is de bandenspanning van winterbanden?

De bandenspanning is een zeer belangrijk onderdeel van de veiligheid van een auto. Lees verder en ontdek hoe u de juiste druk voor uw winterbanden instelt.

Lees meer
Hoe de slijtage van winterbanden nakijken?
Hoe de slijtage van winterbanden nakijken?

Het is van belang om geregeld de slijtage van uw banden na te kijken om zo de veiligheid van uw voertuig te garanderen. Hier zijn een aantal antwoorden op vragen die u over dit onderwerp zou kunnen hebben.

Lees meer

Meer advies en video's

TIPS om uw voertuig uit te rusten en te rijden in de winter
Al ons winteradvies
TIPS om uw winterbanden beter te gebruiken
Alles over winterbanden
Mijn Winter met Michelin Breng de winter in alle veiligheid door

VIND DE JUISTE MICHELIN BAND VOOR MIJN AUTO

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader