BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Hoe kies ik winterbanden?

U heeft besloten te investeren in winterbanden, maar u weet niet zeker hoe u de juiste band kiest? Eenvoudig! Volg ons advies om de beste beslissing te nemen.

Wat zijn uw gebruikelijke rijomstandigheden in de winter?

Als u regelmatig onder heel strenge winterse omstandigheden zoals sneeuw of ijs rijdt, raadt MICHELIN u aan om gebruik te maken van winterbanden. De MICHELIN ALPIN reeks helpt u te genieten van een veilige, comfortabele en nauwkeurige rijervaring, ongeacht de strenge winter.

Als u geregeld geconfronteerd wordt met wisselende weersomstandigheden of occasionele sneeuwval, dan zijn de MICHELIN CrossClimate banden voor u gemaakt. Dit is de eerste zomerband met wintercertificering (3 Peak Mountain Snow Flake: 3PMSF).

Welke oplossing u ook kiest, Michelin raadt u aan om winterbanden te kiezen met de 3PMSF-certificering: zij werden goedgekeurd via een gereguleerde test om het juiste niveau van de prestaties onder winterse omstandigheden te garanderen.

Wat is het model van uw wagen?

Binnen een bandenreeks zijn er tal van modellen die overeenkomen met verschillende types van wagens (sport, SUV, ...). Afhankelijk van uw automerk, zijn assortiment en de motor moet u een specifieke set van banden kiezen. Soms kan het bouwjaar van de wagen ook een impact hebben. De beste oplossing is het raadplegen van een bandenspecialist die u de beste banden voor uw wagen bezorgt

Wat is uw bandenmaat?

Een andere manier om de juiste winterbanden voor uw wagen te kiezen is door het weten van de bandenmaat. De informatie over “bandenmaat” bevat verschillende elementen: breedte, hoogte, diameter, belasting en snelheidsindex. Belasting en snelheidsindex zijn belangrijke gegevens om de best mogelijke resultaten te verkrijgen.

Een laatste reistip

Als u niet zeker weet hoe u de juiste winterbanden kiest voor uw wagen, dan biedt Michelin u het antwoord. Michelin biedt namelijk een online zoekdienst aan waarin u de belangrijkste gegevens van uw wagen invoert, nadien wordt berekend welke winterband uw beste keuze is.

Lees meer advies

Wanneer wissel ik het best naar winterbanden?
Wanneer wissel ik het best naar winterbanden?

Waarom wachten met winterbanden totdat u vastzit in een sneeuwstorm? Volg de gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden.

Lees meer
Het verschil tussen winter- en zomerbanden
Het verschil tussen winter- en zomerbanden

Als u geen specialist bent kan het moeilijk zijn om het verschil tussen winter- en zomerbanden te zien. Ontdek met deze gids welke band het beste overeenstemt met uw behoeften.

Lees meer

Meer advies en video's

TIPS om uw voertuig uit te rusten en te rijden in de winter
Al ons winteradvies
TIPS om uw winterbanden beter te gebruiken
Alles over winterbanden
Mijn Winter met Michelin Breng de winter in alle veiligheid door

VIND DE JUISTE MICHELIN BAND VOOR MIJN AUTO

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader