BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Rijtips

Wanneer uw winterbanden verwisselen voor zomerbanden? - FAQ 3

Michelin 22 mrt 2012

Lente

De dagen met mooi weer komen weer terug en u vraagt zich waarschijnlijk af wanneer u het beste uw banden kunt verwisselen naar zomerbanden. Voordat u verder gaat, raadpleeg eerst de antwoorden die gegeven zijn op de meest gestelde vragen over de bandenwissel in de lente.

Vraag: Wanneer moet ik overschakelen op zomerbanden?

Antwoord: Hier hebt u een eenvoudige manier om niet te vergeten wanneer u moet overschakelen op zomerbanden: als de wintertijd eindigt in maart, dan is het tijd om over te schakelen op zomerbanden.

Vraag: Moet ik mijn banden laten balanceren en mijn uitlijning laten controleren elke keer dat ik nieuwe banden koop?

Antwoord: Wielen balanceren is absoluut van belang voor het rijcomfort en blijvende voertuig- en bandenprestaties. Gebrek aan of slechte balancering komt tot uiting in de vorm van trillingen binnen verschillende snelheidsgebieden. Het controleren van de wieluitlijning zal het risico van abnormale slijtage van uw banden verminderen.

Vraag: Moet ik mijn velgen reinigen voordat ik mijn banden vervang?

Antwoord: Het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw velgen schoon zijn bij het monteren van nieuwe banden. Op deze manier verbetert u de kans op een schoon en luchtdicht contact tussen de velg en de band. Dus het is een goed idee de velgen te reinigen voordat u de banden vervangt.

Vraag: Hoe sla ik mijn banden op?

Antwoord: Als uw banden op wielen gemonteerd zijn, moeten ze horizontaal worden opgestapeld. Als ze niet op velgen gemonteerd zijn, moeten ze in verticale positie worden opgeslagen. In ieder geval moeten banden in een gesloten ruimte worden opgeslagen, beschermd tegen zonlicht en buiten bereik van  warmtebronnen en vochtigheid worden gehouden. Voor meer informatie over de opslag kunt u best onze bandenveiligheidsgids downloaden.

Indien u meer informatie wenst over onze producten, aarzel niet om contact op te nemen met ons consumer contact centre. Ook kan u onze tyre selector raadplegen om de juiste MICHELIN band voor uw auto te vinden

Recent door u bekeken artikelen

Er zijn nog geen recent door u bekeken artikelen

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader