BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Rijtips

Supercars vs. MICHELIN Pilot Super Sport

Michelin 22 jun 2011

Supercars vs. MICHELIN Pilot Super Sport

Wat hebben de Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo en Ferrari 458 Italia met elkaar gemeen? Zij reden samen met andere prestigieuze sportwagens op het circuit van Dubai om de snelste commerciële band op circuit ooit te testen (1)— de MICHELIN Pilot Super Sport. Een band ontwikkeld met technologieën uit de 24 Uur van Le Mans.

's Werelds duurste testrit?

De testrijders hebben de MICHELIN Pilot Super Sport, ontworpen voor een ultieme rijsensatie, maar met maximale veiligheid in de meest extreme omstandigheden, tot in het uiterste kunnen uitproberen. De indrukwekkende grid bevatte puur rijplezier ter waarde van 3,5 miljoen euro, met ondermeer de Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia en de  Lamborghini Gallardo LP 560. De Koenigsegg Agera haalde het uiterste met behulp van de banden en bereikte een maximale snelheid van 390 km per uur.

Bewezen prestaties


De resultaten van deze extravagente testrit? Overal bevestigende geluiden. De MICHELIN Pilot Super Sport is een band dat aan het wegdek plakt zoals geen ander. Vooral wanneer hij zijn normale grenzen overschreid. Bij het testen van deze banden lag de focus op de remprestaties bij hoge snelheden, zowel op nat als droog wegdek, en op de handling. Je voelt echt de superieure handling in bochten(2). Niet verbazingwekkend als je weet dat de band voor een optimale veiligheid, efficiëntie en superieur rijplezier is ontwikkeld in samenwerking met Porsche, Ferrari en BMW M.

Productontwikkelaars aan het werk

De MICHELIN Pilot Super Sport combineert drie bewezen technologieën gebruikt in lange afstandsraces voor de beste wegligging en veiligheid in de meest extreme omstandigheden, gecombineerd met een zeer goed kilometerrendement:

Twaron Gordel®

De MICHELIN Pilot Super Sport bevat Twaron, dat een treksterkte heeft dat vijf maal zo groot is als staal. Twaron zorgt ervoor dat het middendeel van het loopvlak vlak en stabiel blijft. Kortom, geen vibraties en betere handling — zelfs in extreme weersomstandigheden.

Bi-compound technologie


Deze technologische innovatie, oorspronkelijk ontworpen voor racebanden, gebruikt verschillende rubbersamenstellingen voor het linker- en het rechterdeel van het loopvlak. De ene samenstelling (met carbon black versterkte elastomeren, specifiek ontwikkeld voor de 24 Uur van Le Mans) is voor handling op droog wegdek, voor zeer scherpe bochten. De andere samenstelling (de nieuwste generatie elastomeer met een sterke grip) zorgt voor een goede handling op nat wegdek en voor allendaagse veiligheid.

Variable Contact Patch 2.0

Dankzij de recentste digitale simulatiesoftware die wordt gebruikt in de luchtvaart en auto-industrie, worden de krachten en temperaturen gelijkmatiger over het contactvlak van de band verdeeld. Hoewel in de bochten de vorm van het contactvlak verandert, vermindert de hoeveelheid rubber in contact met de weg niet.

Deze band is overduidelijk ontworpen om onze favoriete wagens te laten presteren zoals ze ontworpen zijn te doen, en altijd op de veiligste manier. Met alle technologie, kennis en competitie-ervaring achter de MICHELIN Pilot Super Sport band, is succes verzekerd.
(1) De snelste rondetijd op droog circuit. Tests uitgevoerd in 2010 door de TÜV op de bandenmaat 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, in vergelijking met zijn 5 belangrijkste concurrenten (beschikbaar op dat moment op de markt).  

(2) De beste wegligging op droog wegdek. Test uitgevoerd in 2010 door de TÜV op de bandenafmeting 245/40ZR18Y & 235/35ZR19Y, in vergelijking met zijn 5 belangrijkste concurrenten (beschikbaar op dat moment op de markt).

Recent door u bekeken artikelen

Er zijn nog geen recent door u bekeken artikelen

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader