BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Rijtips

CITROËN en MICHELIN slaan de handen ineen voor een milieuvriendelijkere auto

Michelin 24 jun 2011

CITROËN en MICHELIN slaan de handen ineen voor een milieuvriendelijkere auto

Toen autofabrikant CITROËN besloot een eco-model te ontwikkelen, werd dat de nieuwe CITROËN C4 die in juni 2010 onthuld werd. De milieuvriendelijkheid van de auto is deels aan de banden toe te schrijven, die MICHELIN in nauwe samenwerking met CITROËN ontwikkelde. Waarom is de nieuwe CITROËN C4 dan een milieuvriendelijkere auto en hoe dragen de banden daaraan bij?

Groene materialen

De CITROËN C4 is op alle vlakken erg energiezuinig. Vanaf het productieproces tot het eindresultaat was het doel het minimaliseren van de belasting van het milieu. De auto kan voor 85 % gerecycled worden. Dertig onderdelen van deze auto, waaronder de achterbumper, deurpanelen en wielkasten, zijn van groene materialen gemaakt.
En hoe zit het met de banden? Geen eco-auto zou compleet zijn zonder energiezuinige banden en daarom hebben CITROËN en MICHELIN nauw samengewerkt. Er kan tot 6 % brandstof worden bespaard door efficiëntere banden te kiezen. De geselecteerde band was de MICHELIN ENERGYTM Saver die, volgens de bandenfabrikant, zowel brandstofverbruik als CO2-uitstoot kan terugdringen.

Volgende generatie banden voor de volgende generatie auto

De banden bieden goed uitgebalanceerde prestaties die brandstof besparen, CO² uitstoot verminderen en tegelijkertijd de veiligheid en levensduur vergroten.

Partners in prestaties


De nauwe samenwerking tussen de twee merken hield niet op bij de lancering van de nieuwe CITROËN C4, ze hebben ook samen de resultaten van hun werk geëvalueerd. Daarbij blijkt dat al meer dan 30 miljoen liter brandstof bespaard is, en bijna 72.000 ton CO2 minder in de atmosfeer is terechtgekomen, en dat allemaal dankzij groene banden.

Recent door u bekeken artikelen

Er zijn nog geen recent door u bekeken artikelen

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader