BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Onderhoudstips MICHELIN Banden

Bandenspanning voor Ford

Michelin 19 apr 2012

Bandenspanning voor Ford

Hoe kunt u de MICHELIN bandengids gebruiken om de bandenspanning van een Ford te vinden?

De Michelin Bandengids stelt u niet alleen in staat de banden te kennen die onder u auto passen maar ook de door Michelin voorgeschreven bandenspanning te vinden. De beste manier om de goede bandenspanning blijft nog de indicatie in de benzineklep of het etiket in de deur van uw auto. Dit is de bandenspanning die voorgeschreven wordt door de auto fabrikant.

Vind de bandenspanning van uw Ford

Hiervoor vult u eenvoudig de nodige gegevens van uw Ford in de kolommen. Ieder detail is belangrijk. In het gamma Mondeo, een zelfde model kan verschillende bandenspanningen hebben bijvoorbeeld voor een verschillende motor uitvoering. Wees er dus zeker van dat u de goede karakteristieken van uw auto invult. Als u niet zeker bent kunt u het beste uw dealer raad plegen.

Als u dit eenmaal voltooid hebt, hoeft u alleen nog maar op de + knop te drukken onder het menu van de bandengids om de resultaten van de bandenafmetingen en de bandenspanning voor uw Ford te laten zien.

bandenspaningen voor deze wagen

Hier volgt een voorbeeld, voor een Ford (merk); Focus (gamma); Focus III (model); motor 1.6 T 150pk; jaar 2011 :

bandenspanning ford focus

In de afmeting 205 55 R16 91V is de voorgeschreven bandendruk 2,1 bars voor de banden voor en 2,4 bars achter. De beladen druk is 2,1 voor de voorbanden en 2,8 achter.

Let op, sommige autofabrikanten stellen voor om een speciale afmeting winterbanden onder uw auto te monteren, deze hebben een andere bandenspanning dan de standaard banden.

Raadpleeg de MICHELIN bandengids om de bandenspanning van uw Ford te vinden.

De vermelde bandenspanningen zijn louter indicatief. De bandenspanning voor uw wagen staat vermeld in het onderhoudsboekje van uw wagen of op een sticker aan de binnenzijde van de voordeuren of op de tankdop van uw wagen.

Indien u meer informatie wenst over onze producten, aarzel niet om contact op te nemen met ons consumer contact center. Ook kan u onze bandengids raadplegen om de juiste MICHELIN band voor uw auto te vinden

Recent door u bekeken artikelen

Er zijn nog geen recent door u bekeken artikelen

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader