BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Basisgegevens banden

Rolweerstand: de rol die de band speelt

Michelin 18 mei 2010

Rolweerstand

Gemiddeld wordt 20% van het brandstofverbruik van een auto, of een tank op vijf, gebruikt om rolweerstand van de band te overwinnen. Inderdaad, een band is verantwoordelijk voor 20% van het brandstofverbruik van een auto. Waardoor wordt rolweerstand veroorzaakt, zult u zeggen, en hoe kan die worden beperkt?

Waardoor wordt rolweerstand veroorzaakt?

Bij elke draai van het wiel buigt de loopvlakzone van de band en vervormt terwijl het in contact komt met de contouren van de grond. Terwijl het rubber vervormt, warmt het op, en gaat er energie verloren in de vorm van hitte. Dit is de bron van 90% van de 'rolweerstand' van de band.

Het is als permanent een helling van 1% beklimmen

Hoe meer rolweerstand een band heeft, hoe meer kracht nodig is van de motor om de auto voort te bewegen. Als de motor harder moet werken alleen maar om de rolweerstand te overwinnen, zal hij meer brandstof verbruiken. Bekijk rolweerstand als een auto die permanent een helling van 1% beklimt. De rolweerstand kan niet volledig worden weggewerkt, maar als hij zoveel mogelijk wordt beperkt, betekent dat minder behoefte aan brandstof.

12 miljard liter brandstof bespaard sinds 1992

Dit is volgens onze ramingen de wereldwijde besparing in brandstofverbruik als gevolg van het gebruik van het antwoord van MICHELIN op de rolweerstand: Green Energy saving banden. Deze banden zijn in staat om buitengewone niveaus van slijtageprestaties en grip te bieden. Zonder de veiligheid of de levensduur van de band in het gedrang te brengen.

 

400 miljoen Michelin groene banden met lage rolweerstand zijn sinds 1992 in Europa verkocht

Sinds 1992 hebben MICHELIN Green Energy saving banden ook bijgedragen tot een duizelingwekkende reductie van de CO2-emissies door voertuigen van 30 miljoen ton. CO2 is een van de belangrijkste broeikasgassen en elke liter brandstof die wordt gebruikt, geeft ongeveer 2,5 kg CO2 af in de atmosfeer.

Als alle auto's in Europa met Michelin Green banden zouden worden uitgerust, dan zouden we ongeveer drie miljard liter brandstof besparen (gelijk aan 100.000 brandstoftankers) per jaar.

Als we dit feit en de voortdurende innovaties van Michelin in banden met een lage rolweerstand in aanmerking nemen, dan wordt de milieurechtvaardiging voor het gebruik van Michelin banden met een lage rolweerstand nog overtuigender.

Meer informatie:
Michelin Energy Saver productpagina
Michelin Energy Saver microsite

  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader