BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Basisgegevens banden

Een band maken zonder compromissen

Michelin 18 mei 2010

Een band maken

Als enig contactpunt tussen het voertuig en de weg moet de band de juiste balans vormen tussen grip, tractie, comfort, geluid, lange levensduur, energie-efficiëntie en kosten. Zonder compromissen.

Gemaakt met behulp van nauwkeurige procedures

Een band maken is niet gewoon rubber in een vorm gieten. Het is een complex proces dat een buitengewoon oog voor detail vereist. Vele, zo niet de meeste banden, zijn met de hand gemaakt met veel aandacht voor de kwaliteit. Ons kwaliteitssysteem, dat vele malen wordt gemeten tijdens het fabricageproces, wordt ook toegepast met dezelfde striktheid in al onze fabrieken wereldwijd. Dit waarborgt hetzelfde niveau van kwaliteit, ongeacht waar een van onze banden is gemaakt.

Een band is een complexe som van vele verschillende onderdelen

Zijn succes hangt af van hoe elk onderdeel samenwerkt als een geheel. Het is een extreem geavanceerd product waarbij een grote variëteit van grondstoffen wordt gebruikt. Inderdaad, er zitten meer dan 200 componenten in een moderne band.

Deze componenten behoren tot vijf groepen:
1. Natuurrubber: het hoofdbestanddeel van de loopvlaklagen van banden.
2. Synthetisch rubber: een essentieel element in het loopvlak van banden van auto's, bestelwagens en 4x4's.
3. Roet en silica: gebruikt als versterker om de slijtagekenmerken van de band te verbeteren.
4. Metalen en textielkabels: zij vormen het skelet van de band en waarborgen zijn geometrie en stijfheid.
5. Talloze chemische stoffen: geven de band bijzondere eigenschappen, zoals lage rolweerstand of
ultrahoge grip.

Het maken van banden is een proces van constante innovatie

U heeft zeker al gehoord over de groene energiebesparende banden van Michelin die de brandstofzuinigheid van voertuigen verbeteren door de rolweerstand te verlagen. Bij Michelin werken we momenteel aan de vijfde generatie van groene banden. Het doel is om een verbetering te bieden van minstens twee percent in meer energiebesparing en verminderde CO2-emissies met elke opeenvolgende generatie. Dit is, op onze eigen manier, een stille revolutie geweest. Een waarin wij hebben bijgedragen tot het verminderen van het mondiale brandstofverbruik met meer dan 12 miljard liter en tot het voorkomen van 30 million kubieke ton CO2-emissies sinds 1992.

Michelin heeft zich ingezet om de brandstofzuinigheid te verbeteren en toch een zeer lange levensduur, uitstekend remvermogen op nat wegdek, comfort en lage ruis te behouden. Wij weten dat de kwaliteit van de band de kern uitmaakt van zijn waarde. 
  • Autobanden
  • 4x4/SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader