Choose a language
peugeot e3008

PEUGEOT & MICHELIN

Exclusieve leverancier voor de nieuwe Peugeot 3008 en E-3008

Michelin zal de nieuwe Peugeot 3008 en E-3008 die in Europa worden verkocht exclusief uitrusten

Michelin-ingenieurs hebben drie jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de bandengamma's voor de toekomstige Peugeot 3008 en E-3008(1). De specificaties omvatten extreem hoge verwachtingen op het gebied van veiligheid op nat en droog wegdek, maar ook belangrijke criteria zoals een lange levensduur en energie-efficiëntie, expertisegebieden waarin Michelin als leider wordt erkend. Hybride of 100% elektrisch, alle versies van het Peugeot 3008-gamma krijgen op maat gemaakte banden.

Philippe Jacquin

PHILIPPE JACQUIN

Vice-President bandenontwikkeling voor personenwagens en bestelwagens bij Michelin

De elektrische auto verandert verschillende paradigma's op het gebied van banden. Het verhoogt de eisen die aan de banden gesteld worden op meerdere criteria tegelijk, wat een uitdaging vormt voor onze ingenieurs. In feite zit het in het DNA van Michelin om theoretisch tegenstrijdige eigenschappen samen te laten evolueren, want Michelin verlegt voortdurend de grenzen van zijn bandenprestaties. We werken al meer dan 10 jaar aan het begrijpen van de specifieke kenmerken van elektrische voertuigen met betrekking tot banden. De grootste verandering komt van het gewicht, dat altijd hoger is, omdat dit voertuigen zijn die op batterijen rijden. Dezelfde bandenmaat moet soms enkele tientallen (mild-hybrid technologie) tot enkele honderden  (BEV-Battery Electric Vehicule) kilo's extra dragen op elektrische modellen. Bovendien zorgt het feit dat  elektromotoren hun maximumkoppel leveren bij het starten voor extra stress, waar de effecten van regeneratief remmen nog bijkomen. Deze toename in tractie- en rembelasting, in combinatie met de toename in gewicht, zal de slijtage waarschijnlijk verhogen. In ons ontwikkelingsproces hebben we rekening gehouden met deze elementen, waardoor we onze partner specifieke banden konden leveren. Men zou kunnen zeggen dat de banden voor de nieuwe Peugeot 3008 aan al deze criteria voldoen en er echt voor gemaakt zijn!

Om aan de behoeften van alle nieuwe Peugeot 3008- en E-3008-versies te voldoen, worden drie bandengamma's(2) aangeboden - twee zomerbanden en één all-seasonband - voor 19- en 20-inch wielen:

Michelin heeft aanzienlijke industriële middelen ingezet om het commerciële succes van de nieuwe SUV van Peugeot te begeleiden. De Europese fabrieken in Vitoria en Valladolid in Spanje, Cuneo in Italië en Bad Kreuznach in Duitsland zullen de MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV en MICHELIN CrossClimate 2 SUV leveren en alle Peugeot 3008 en E-3008(2) exclusief uitrusten.De banden worden zo dicht mogelijk bij de markten geproduceerd als mogelijk is.

WETTELIJKE VERMELDINGEN

(1) -  Voor de Europese markt

 

(2) - Voor Europa : MICHELIN e.PRIMACY & MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Voor voertuigen verkocht buiten Europa: MICHELIN Pilot Sport 4 SUV

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website