Veel gestelde vragen MICHELIN Track Connect

Hoe werkt het Michelin Track Connect-systeem?

De applicatie is bedoeld voor gebruikers met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 connect-banden en een MICHELIN Track Connect-kit. Dit systeem stelt de bestuurder in staat zichzelf te timen en de resultaten te volgen in de herhalingsmodus, de bandentemperatuur en -spanning in realtime te controleren en geeft aanbevelingen  voor het aanpassen van de bandenspanning om de prestaties en de wegligging te optimaliseren op basis van de weersomstandigheden.

Hoe werkt de opname van de rondetijden?

Voor elk circuit is een tijdlijn vastgesteld. De applicatie geolokaliseert het voertuig en activeert automatisch de timing wanneer deze lijn wordt overschreden om de tijdberekening te starten/stoppen. Om geldig te zijn, moet de gebruiker over een ronde een gemiddelde snelheid van minder dan 200 km/u hebben en de tijdlijn overschrijden met een werkelijke snelheid van meer dan 80 km/u.

Welke smartphones zijn compatibel met de app?

Voor IOS-systemen zijn alle telefoons vanaf  iPhone SE (1e generatie) die zijn geconfigureerd met een minimale versie van IOS 13 compatibel.
Voor Android-systemen moeten apparaten compatibel zijn met Bluetooth Low Energy (BLE). Samsung jonger dan 3 jaar die is geconfigureerd met een minimale Android 5.0-versie, is compatibel.

Welke afmetingen en banden zijn compatibel?

Dit systeem werkt met de 47 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-afmetingen.

Welke voertuigen kunnen het systeem gebruiken ?

Om te ontdekken of Track Connect compatibel is met uw type voertuig, raadpleeg de lijst van 270 compatibele voertuigen

Hoeveel kost het om de MICHELIN Track Connect-kit aan te sluiten op mijn MICHELIN Pilot Sport Cup 2 connect-banden?

Raadpleeg voor de werkelijke prijs uw plaatselijke bandenspecialist op de bijgevoegde lijst met retailers. De set kost ongeveer de helft van de prijs van een nieuwe set Cup 2-banden voor uw auto. Tests hebben echter aangetoond dat het gebruik van de band in de optimale omstandigheden het aantal hoge-prestatie ronden op het circuit kan verdubbelen. Daarom kan Connect uw jaarlijkse bandenkosten voor ciruitgebruik daadwerkelijk verlagen.

Waar kunt u  het MICHELIN Track Connect systeem vinden?

De app is te downloaden in de appstore van uw smartphone.

De MICHELIN Track Connect kit is te bestellen en te installeren bij deelnemende automotive specialisten (zie bijgevoegde lijst).

Wat moet ik voor de eerste keer doen?

Zodra het systeem is geïnstalleerd en gekoppeld door uw bandenspecialist / installateur, hoeft u alleen maar de applicatie te starten en op de START-knop te drukken om uw eerste verbonden rijsessie te starten!

Hoe kan ik met mijn andere voertuigen profiteren van de MICHELIN Track Connect-oplossing?

Het is heel goed mogelijk om te profiteren van de MICHELIN Track Connect-oplossing op al uw voertuigen, op voorwaarde dat uw andere voertuigen compatibel zijn met de bandenafmetinglijst en zijn uitgerust met MICHELIN Pilot Sport Cup 2 connect-banden.
Om nog een auto toe te voegen, hoeven alleen de banden en de sensoren te worden gekocht, de ontvangerbox van uw kit kan opnieuw worden gebruikt voor al uw voertuigen.
Het nieuwe voertuig moet worden aangegeven in uw App (Menu ''Mijn garage'', sectie "Nieuwe auto")

Is het mogelijk om alleen de sensoren te kopen?

Ja, het is mogelijk om alleen de sensoren te kopen als ze niet meer werken (geschatte levensduur van drie jaar) of als u één van uw andere voertuigen wilt aansluiten.

DE APP GEBRUIKEN: PROBLEEMOPLOSSING, TIPS EN TRUCS

Moet ik een account aanmaken om het systeem te kunnen gebruiken?
Ja, hiermee kunt u gemakkelijk al uw informatie ophalen, afhankelijk van of u uw smartphone, tablet of computer gebruikt. Op dezelfde manier kunt u al uw gegevens behouden als u een van uw multimedia-apparaten (smartphone, tablet of computer) moet wijzigen. Zonder het aanmaken van een account is het niet mogelijk om gebruik te maken van het systeem.

 

Hoe maak ik een MICHELIN Track Connect-account aan?
Het enige dat u hoeft te doen, is de MICHELIN Track Connect-applicatie downloaden, de knop "Registreren" selecteren en uw achternaam, voornaam en e-mailadres invoeren. Door deze informatie te valideren, heeft u zojuist uw account aangemaakt.  Hoe voeg ik een circuit of mijn voertuig toe?                                                                                                                                                                                        De meeste sportwagens die deelnemen aan trackdays zijn geïntegreerd in de App. Mocht uw auto niet tot de aangeboden voertuigen behoren, dan kunt u direct in de App een aanvulling aanvragen. In de app kunnen alleen de originele bandenafmetingen van de voertuigen worden geselecteerd. Bandenafmetingen van individuele tuning worden niet ondersteund. Om een ​​circuit toe te voegen, kunt u een verzoek indienen via het contactgedeelte van de applicatie, zodat onze teams het verzoek kunnen bestuderen.                                                                                                                                                                            Wat als een circuit waar ik naartoe ga niet in de app staat?
Je hebt de mogelijkheid om te vragen om het aan te maken in het menu "Tours", het gedeelte "Een tour toevoegen", of rechtstreeks in het tabblad "Contact" door "Ik kan mijn circuit niet vinden". U kunt het systeem in de Weg-modus gebruiken om uw bandentemperatuur en bandenspanning te controleren.

Goed te weten

Zijn de sensoren bestand tegen elke snelheid?
De sensoren zijn ontworpen voor circuitgebruik.

 

Moet ik de banden en het aangesloten pakket op dezelfde dag kopen?

Nee. De sensoren kunnen op elk moment op Michelin Connect-banden worden gemonteerd. Als er echter bestaande banden moeten worden gebruikt, moeten deze van het wiel worden gedemonteers om de sensoren te installeren. Het grootste voordeel van het Connect-systeem wordt echter behaald bij gebruik in nieuwe banden om de prestaties en levensduur vanaf het begin te optimaliseren.

Aangezien de set opnieuw kan worden gebruikt van de ene set banden naar de andere, kunnen de daaropvolgende vervangende MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden natuurlijk afzonderlijk worden gekocht.

 

Wie zorgt voor de initialisatie van het systeem?
De professional die verantwoordelijk is voor de distributie en installatie van de MICHELIN Track Connect-oplossing is ook verantwoordelijk voor de initialisatie en koppeling.

 

Is het systeem gegarandeerd?
De sensoren en de ontvangerbox hebben een garantie van 2 jaar. Met andere woorden, als de sensoren of uw ontvanger binnen 24 maanden na initialisatie van de oplossing defect raken, worden deze items vervangen door nieuwe.
Extra accessoires zoals de telefoonhouder, de stroomkabels voor de ontvangerbox of de sigarenaansteker/USB-adapter vallen niet onder enige commerciële garantie.
 

Hoe maak ik een MICHELIN Track Connect-account aan?

Het enige wat u hoeft te doen is de MICHELIN Track Connect-applicatie te downloaden, de knop "Registreren" te selecteren en uw achternaam, voornaam, e-mailadres en uw MICHELIN TRACK CONNECT-nummer in te voeren (aangegeven op de achterkant van de doos) ... Door dit te valideren informatie, u heeft zojuist uw account aangemaakt.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website