Choose a language
4w 358 tire michelin pilot alpin five suv en us landscape 2

All season banden: zijn ze echt geschikt voor het hele jaar?

All season banden, 4 season banden of all weather banden: hoe je ze ook noemt, we hebben het over banden die graag een uitdaging aangaan.

Auto Achtergrond 4 seasons aerial view Tips en advies

Wat is een all season band precies?

Een all season band is een hybride band die zowel in zomerse als winterse omstandigheden gebruikt kan worden.

All season banden combineren de technologie van winter- en zomerbanden om u zo het hele jaar door veilig op de weg te houden, op zowel droge als natte ondergronden en zelfs in de sneeuw.

Hoewel het in veel delen van Europa gebruikelijk is, wordt het afgeraden om met zomerbanden tijdens de winter te rijden. All season banden bieden een veiliger alternatief, en verzekeren betere wegligging en meer grip in zware omstandigheden.

En voor degenen van jullie die gewend zijn aan het twee keer per jaar wisselen van zomer-/winterbanden zal het omschakelen naar all season banden het leven simpeler maken en tijd besparen.

All season banden: zijn ze een geschikt alternatief voor winterbanden?

All season banden presteren goed in temperaturen tussen de -10 en +30 graden.

Deze veelzijdige banden zijn ontworpen met groeven die lijken op die van winterbanden en zorgen voor een goede wegligging, zelfs op natte wegen.

Als u in een gebied met milde winters woont en sneeuwval slechts af en toe voorkomt, dan is het soepele, stille weggedrag van all season banden wellicht een goed alternatief voor u. U hoeft geen banden te verwisselen in de loop van het jaar waardoor u zowel op tijd als energie bespaart.

Winterbanden blijven de ultieme banden voor extreme omstandigheden zoals zware sneeuwval of ijs.

De Michelin CrossClimate reeks: waar staat het voor?

In Europa zijn all season banden herkenbaar aan groeven die lijken op die van een typische winterband.

Hoewel ze nog steeds de beste keuze zijn voor het rijden in extreem weer, zijn winterbanden minder effectief in de zomer, vooral wanneer het gaat om brandstofverbruik en remafstand op droge of natte wegen.

Dankzij hun gecombineerde zomer-/winteraanpak, onderscheidt de Michelin CrossClimate reeks zich van traditionele all season banden door een uniek ontwerp dat zich aan elk klimaat aanpast. De CrossClimate reeks is geschikt voor elk voertuig, van kleine auto’s en sedans tot 4x4/SUV's en bestelwagens.

Om meer te weten te komen over de CrossClimate reeks van Michelin, bezoekt u de productpagina’s.

pn002841
De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website